Ουαί υμίν υποκριτές και Φαρισαίοι - Αμερικάνοι


Η γελοιότητα της comme il faut αμερικανικής κοινωνίας ξεσκεπάστηκε σε όλο το εύρος της με την υπόθεση του Ντέϊβιντ Πετρέους. Τα συντηρητικά κοράκια έπεσαν πάνω στον (τέως) διευθυντή της CIA για την εξωσυζυγική του σχέση.
Στο μυαλό  των κολλημένων οι άνδρες που κατέχουν ανώτερα αξιώματα δεν κρίνονται  από το αν κάνουν καλά τη δουλειά  τους αλλά από το πόσο καλοί οικογενειάρχες είναι και αν πάνε κάθε Κυριακή  στην εκκλησία.
Δε νοείται  στην υποκριτική τους κοινωνία να ανέλθει στην ιεραρχία ένας εργένης ή ένας χωρισμένος, λες και είναι μιερός.
Το δόγμα  «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» ζει  και βασιλεύει στην και καλά προοδευτική  χώρα που - δήθεν - ενθαρρύνει τις  ατομικές ελευθερίες.
Χθες είχαμε νέο κρούσμα, με τον στρατηγό των πεζοναυτών Τζον Άλεν. Άσχετα αν κανείς λογικός άνθρωπος δεν συμφωνεί με τις πολεμικές επιχειρήσεις των «γερακιών» του Πενταγώνου, ο Άλεν ήταν εξαιρετικά επιτυχημένος σε αυτό που έκανε. Ως αρχηγός των αμερικανικών δυνάμεων στο Ιράκ παλιότερα και στο Αφγανιστάν τώρα, ο Άλεν έφτιαξε ισχυρές σχέσεις με ντόπιους αρχηγούς φυλών και ήταν παράδειγμα προς μίμηση για τους στρατιώτες του.


Μετά από 36 χρόνια μάχιμης υπηρεσίας ο άνθρωπος μπούχτισε με τις μάχες και  τις αηδίες και ήταν υποψήφιος  για μια θέση με λιγότερες ευθύνες και περισσότερες ανέσεις.

Θα αναλάμβανε την διεύθυνση του ευρωπαϊκού τομέα για τον στρατό των ΗΠΑ  αλλά η προαγωγή κόλλησε λόγω της  υποκρισίας που διέπει την Αμερική.

Σύμφωνα με επίσημη  ανακοίνωση ο Άλεν, αποκαλούμενος  «στρατιώτης – μοναχός» για το ήθος του, είχε «ακατάλληλη αλληλογραφία» με την κυρία Τζιλ Κέλεϊ. Η 36χρονη MILF από τη Φλόριντα εμπλέκεται στην υπόθεση Πετρέους αφού ήταν αυτή που κατήγγειλε «παρενόχληση μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας» και τα ευρήματα στα δικά της emails οδήγησαν στην πτώση του τέως ισχυρού άνδρα.

Ο Άλεν είχε υπηρετήσει υπό τον Πετρέους παλιότερα στην Τάμπα, τόπο που συνετελέσθη του  «έγκλημα».

Δεν διευκρινίστηκε αν η επικοινωνία μεταξύ του Άλεν και της Κέλεϊ αφορούσε αποκλειστικά τον Πετρέους αλλά διαρρέεται ότι το πράγμα ήταν πιο «προσωπικό».

Και – εκτός των  άλλων - αποδεικνύεται ότι ο Άλεν έχει και καλύτερο γούστο από τον  «σαβούρη» Πετρέους. Η κυρία Κέλεϊ  αξίζει κάθε άντρας να σηκώνεται από  σεβασμό μπροστά της.

Θεολόγος Αλεξανδράτος από το ελληνικό ποντίκι topontiki.gr

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ