Απάντηση του κ. Χρύση Παντελίδη στη νέα επίθεση του κ. Μάριου Καρογιάν


Tassos Papadopoulos Center for Studies
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ουδέποτε έλαβε θέση, δημοσίως ή μη, είτε για στήριξη του κ. Χριστόφια είτε για στήριξη του κ. Κασουλίδη.
Δυστυχώς, ο κ. Καρογιάν ψεύδεται.
Στη σημερινή πρωινή εκπομπή του ράδιο «Πρώτο», ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Μάριος Καρογιάν αναφερόμενος στην απόφαση του ΔΗΚΟ για στήριξη της υποψηφιότητας Δημήτρη Χριστόφια στο Β’ γύρο των Προεδρικών Εκλογών του 2008, είπε, μεταξύ άλλων, ότι, ο ίδιος και η υπόλοιπη ηγεσία του κόμματος ήθελαν να στηρίξουν τον κ. Κασουλίδη αλλά τελικά στήριξαν τον κ. Χριστόφια επειδή, όπως ανέφερε επί λέξη, «ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε ισχυρή άποψη για στήριξη του Δημήτρη Χριστόφια».
Δυστυχώς, ο κ. Καρογιάν ψεύδεται.
Ο Τάσσος Παπαδόπουλος ουδέποτε έλαβε θέση, δημοσίως ή μη, είτε για στήριξη του κ. Χριστόφια είτε για στήριξη του κ. Κασουλίδη.
Αυτό αποδεικνύεται και επιβεβαιώνεται από σειρά γεγονότων. Πιο συγκεκριμένα:
1. Ο Τάσσος Παπαδόπουλος είχε ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων που τον στήριζαν, δηλαδή τους κύριους Καρογιάν, Ομήρου, Συλλούρη και Περδίκη, το βράδυ του Α’ γύρου, σε σύσκεψη στο εκλογικό επιτελείο, ότι ο ίδιος «ΔΕΝ επιθυμεί και ΔΕΝ πρόκειται να πάρει θέση ενόψει του Β’ γύρου των εκλογών, ούτε δημοσίως ούτε κατ’ ιδίαν» και ότι τα κόμματα που τον στήριξαν είναι «ελεύθερα να ενεργήσουν όπως κρίνουν». Όπως και έπραξαν.

2. Το ότι ΔΕΝ επιθυμούσε και ΔΕΝ επρόκειτο να πάρει θέση ενόψει του Β’ γύρου, ο Τάσσος Παπαδόπουλος το ανέφερε και στους ίδιους τους υποψηφίους, Γιαννάκη Κασουλίδη και Δημήτρη Χριστόφια, το απόγευμα της επομένης των εκλογών, στις χωριστές διαδοχικές συναντήσεις που είχε μαζί τους, οι οποίες είχαν οριστεί κατόπιν δικής τους επιθυμίας.
3. Το ότι ΔΕΝ επιθυμούσε και ΔΕΝ επρόκειτο να πάρει θέση ενόψει του Β’ γύρου, ο Τάσσος Παπαδόπουλος το ανέφερε και σε δεκάδες φίλους και υποστηρικτές του αλλά και στους στενούς συνεργάτες του, που όπως ήταν φυσιολογικό προσέτρεξαν στον ίδιο προκειμένου να ακούσουν την άποψή του.
4. Το ότι ΔΕΝ επιθυμούσε και ΔΕΝ επρόκειτο να πάρει θέση ενόψει του Β’ γύρου, ο Τάσσος Παπαδόπουλος το απέδειξε με τη συμπεριφορά και τη στάση του σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας μεταξύ Α’ και Β’ γύρου (επισυνάπτεται η δήλωση του Τάσσου Παπαδόπουλου το βράδυ του Α’ γύρου).
5. Αξίζει να σημειωθεί επίσης ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος ΔΕΝ συμμετείχε καν στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου του ΔΗΚΟ, που πήρε την απόφαση για στήριξη του Δημήτρη Χριστόφια.
Σε λίγες μέρες, συμπληρώνονται τέσσερα χρόνια από το θάνατο του Τάσσου Παπαδόπουλου. Είναι πραγματικά λυπηρό το γεγονός ότι ο κ. Καρογιάν άρχισε να μιμείται τους πολιτικούς αντιπάλους και πολέμιους του Τάσσου Παπαδόπουλου, επιχειρώντας να φορτώσει στον αείμνηστο τέως Πρόεδρο της Δημοκρατίας αποφάσεις που δεν έλαβε, λόγια που δεν είπε και πράξεις που δεν έκανε, εκμεταλλευόμενος το τραγικό γεγονός ότι ο Τάσσος Παπαδόπουλος δεν βρίσκεται στη ζωή και δεν μπορεί να απαντήσει.
Λευκωσία, 27 Νοεμβρίου 2012 tassospapadopoulos.eu

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ