Ο εφιάλτης της Κυπριακής φυλακής για έναν συνηθισμένο πολίτη


Ιστορία σαν την ποιο κάτω, είναι δυστυχώς, ένα σύνηθες φαινόμενο στη Κυπριακή κοινωνία, ιδιαιτέρως  ένεκα της απώλειας εργασίας, της αδυναμίας εξεύρεσης νέας και κυρίως της μεγάλης ανεργίας που μας μαστίζει. Πολύ λίγες - έως καθόλου, είναι οι ιστορίες που βγαίνουν στην επιφάνεια ένεκα της μικρής και κλειστής κοινωνίας της οποίας "ζούμε".

Ας δούμε την ιστορία του Νικόλα που έφερε στο φως ο Φιλελεύθερος...

Απίστευτη περιπέτεια που θα τη θυμάται για όλη του τη ζωή, έζησε 48χρονος κάτοικος Λεμεσού, που πέρασε δύο μήνες στη Φυλακή γιατί δεν πλήρωνε τις διατροφές στην εν διαστάσει σύζυγό του. Δικαστήριο έκρινε ότι η φυλάκισή του ήταν λανθασμένη, ωστόσο το χειρότερο είναι ότι πέρασε εφιαλτικές μέρες χωρίς να διαπράξει κάποιο έγκλημα.
Ο Νικόλας Πάγκαλος από τη Λεμεσό, βρέθηκε πίσω από τα σίδερα από τις 23 Αυγούστου μέχρι τις 26 Οκτωβρίου, γιατί αδυνατούσε να πληρώσει τις €4.300, που αντιστοιχούσαν με τη διατροφή των δύο παιδιών του. Κάποια προσπάθεια να πληρώνει με δόσεις δεν έγινε αποδεκτή και τελικά βρέθηκε στις Κεντρικές Φυλακές.


Όπως δήλωσε ο ίδιος στον «Φ», ήταν δύο μήνες κόλασης, σταμάτησε να είναι άνθρωπος, ενώ αρρώστησε και ψυχικά και σωματικά. Τον έβαλαν στο θέατρο των Φυλακών μαζί με 83 άλλους κρατούμενους. Ενώ αυτός ήταν φυλακισμένος για χρέη, υπήρχαν μαζί του κατάδικοι για βιασμούς, για δολοφονίες, για ναρκωτικά κι άλλα σοβαρά εγκλήματα.

Περισσότερα στο philenews.com

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ