Οκουνοσίμα ή αλλιώς ウサギ島 "Rabbit Island"


Το Μικρό αυτό Ιαπωνικό νησί, έγινε ο παράδεισος για εκατοντάδες κουνέλια, το νησί των κουνελιών, το νησί Οκουνοσίμα.
Αν και κάποτε φιλοξενούσε εργοστάσια για την παραγωγή δηλητηριωδών αερίων κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το μικρό νησί της Ιαπωνίας Οκουνοσίμα προσφέρει σήμερα «κατοικία» σε εκατοντάδες κουνέλια.
Γνωστό και με την ονομασία «Rabbit Island» (σ.σ. «Το νησί των κουνελιών», το νησί Οκουνοσίμα βρίσκεται λίγα μόλις μίλια ανοικτά των ακτών της Τακεχάρα, συγκεντρώνοντας στους κόλπους του την προσοχή των διεθνών μέσων, ντόπιων και ξένων τουριστών. ウサギ島, "Rabbit Island"

Κύριος λόγος είναι το γεγονός ότι από νησί «θανατηφόρο» μεταμορφώθηκε σε έναν επίγειο μικρό «παράδεισο» για οικόσιτα ζώα, και πιο συγκεκριμένα για κουνέλια.
Εδώ και χρόνια, η Οκουνοσίμα εγκαταλείφθηκε από τους εργάτες που παρήγαγαν πέντε διαφορετικά είδη δηλητηριωδών αερίων στις εγκαταστάσεις του νησιού, δίνοντας τη θέση τους σε… κοτέτσια και καταπράσινες αυλές, λαχανόκηπους και περιφραγμένους χώρους για τα συμπαθή τετράποδα.

Σύμφωνα με ορισμένες πηγές, τα κουνέλια έφτασαν στο νησί Οκουνοσίμα για να δοκιμαστούν τα αποτελέσματα του δηλητηρίου σε αέρα και έδαφος μετά το τέλος του πολέμου, ενώ άλλες ιστορίες αναφέρουν ότι μαθητές που ήρθαν εδώ το 1971 άφησαν 8 κουνέλια που είχαν μαζί τους.

Ανεξάρτητα, όμως, από τον τρόπο που τα κουνέλια έφτασαν στην Οκουνοσίμα, το σημαντικότερο όλων είναι το γεγονός ότι σήμερα ζουν εκεί πάνω από 300 είδη, ιδιαίτερα «φιλόξενα» με τους επισκέπτες.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ