Σταύρος Μαλάς, Η περίοδος της ζωής του που φροντίζει να κρύβει...


Μια περίοδο της ζωής του φροντίζει να κρύβει επιμελώς ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ για την προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς. Είναι η περίοδος που ο σημερινός Υπουργός Υγείας υπήρξε στέλεχος των Ενωμένων Δημοκρατών. Και όχι μόνο στέλεχος… Ο κ. Μαλάς υπήρξε και υποψήφιος βουλευτής στην εκλογική περιφέρεια Πάφου, με το ψηφοδέλτιο των Ενωμένων Δημοκρατών.
Πέντε χρόνια αργότερα, το 2011 ο κ. Μαλάς άλλαξε στρατόπεδο… Συντάχθηκε με το ΑΚΕΛ και διεκδίκησε ανεπιτυχώς βουλευτική έδρα στην Πάφο.
Η κάθοδος του Σταύρου Μαλά στις βουλευτικές εκλογές του 2011, με τη σημαία του ΑΚΕΛ, προβάλλεται δεόντως σ’ όλα τα βιογραφικά σημειώματά του. Προβάλλονται, επίσης, η βράβευσή του, το 2006, από το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας για την καλύτερη επίδοση σε ανταγωνιστικά ευρωπαϊκά κονδύλια στον τομέα της υγείας, αλλά και οι υπηρεσίες του ως ειδικός σύμβουλος της πρώην Επιτρόπου Υγείας, Ανδρούλας Βασιλείου.

Το ότι υπήρξε στέλεχος των Ενωμένων Δημοκρατών αλλά και υποψήφιος βουλευτής με το κόμμα αυτό, δεν γίνεται λόγος στα βιογραφικά του. Γιατί να συμβαίνει αυτό; Πιθανή εξήγηση αποτελεί το γεγονός ότι εκείνη την περίοδο οι Ενωμένοι Δημοκράτες και το ΑΚΕΛ, βρίσκονταν στα μαχαίρια. Οι Ενωμένοι Δημοκράτες κατηγορούσαν τον Πρόεδρο Χριστόφια και το ΑΚΕΛ ότι ταυτίζονταν με τον τότε Πρόεδρο Τάσσο Παπαδόπουλο, τον οποίο θεωρούσαν ως εχθρό της λύσης του Κυπριακού. Από πλευρά του, το ΑΚΕΛ κατηγορούσε τα στελέχη των Ενωμένων Δημοκρατών, ανάμεσα στα οποία ήταν και ο κ. Μαλάς ως άτομα που διαπνέονται από αντιακελικό σύνδρομο και ως άτομα που ταυτίζονταν με το Δημοκρατικό Συναγερμό.


Από εκείνη την περίοδο της ζωής του που προσπαθεί να διαγράψει ο κ. Μαλάς παρουσιάζουμε ένα ντοκουμέντο. Είναι μια φωτογραφία που εμφανίζει τον κ. Μαλά χειροκροτητή, μαζί με τον κ. Μιχάλη Παπαπέτρου και την κ. Πραξούλα Αντωνιάδου. Η φωτογραφία λήφθηκε σε συνέδριο των Ενωμένων Δημοκρατών, στις 2 Απριλίου 2006. Σ’ εκείνο το συνέδριο έγινε η παρουσίαση των υποψηφίων βουλευτών του κόμματος.
ΕΔΗ
Στο συνέδριο των Ενωμένων Δημοκρατών της 2ας Απριλίου 2006 κυριάρχησαν ομιλίες όπου υπήρχε το στοιχείο της επίκρισης κατά της πολιτικής που ακολουθούσε το ΑΚΕΛ. Ξεχωρίζουμε αναφορά σε ομιλία του τότε Προέδρου του κόμματος, Μιχάλη Παπαπέτρου. Απευθυνόμενος προς τον τότε Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Δημήτρη Χριστόφια, ο κ. Παπαπέτρου ανέφερε και τα ακόλουθα: «Δύο χρόνια μετά που είπατε ότι ψηφίσατε το όχι για να τσιμεντώσετε το ναι, τί τσιμεντώθηκε; Το ναι ή ο κίνδυνος της διχοτόμησης; Μιλήσατε για ορατοποίηση των προοπτικών επίλυσης. Ολοι εντός και εκτός Κύπρου, γνωρίζουμε ότι ένα πράγμα είναι ορατό: η παγίωση της διχοτόμησης».

Η απάντηση στις επικρίσεις των Ενωμένων Δημοκρατών, ανάμεσα στους οποίους ήταν και ο κ. Σταύρος Μαλάς, ήρθε από τον τότε εκπρόσωπο Τύπου του ΑΚΕΛ, σημερινό Γ.Γ. του κόμματος, Άντρο Κυπριανού, ο οποίος σε δήλωσή του τόνιζε ότι «ο κ. Παπαπέτρου και τα στελέχη του ΑΔΗΣΟΚ που έφυγαν από το ΑΚΕΛ, δεν έχουν ξεπεράσει το σύνδρομο του αντιακελισμού». Ο κ. Κυπριανού έλεγε, επίσης ότι οι ΕΔΗ, ανάμεσά τους και ο κ. Σταύρος Μαλάς, ταυτιζόμενοι με τον ΔΗΣΥ, προσπαθούν να υποσκάψουν τις προσπάθειες για τη δημιουργία προϋποθέσεων επανέναρξης ουσιαστικής συζήτησης για το Κυπριακό.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ