Στα σχέδια το μη επανδρωμένο υποβρύχιο των ΗΠΑ

Υποβρύχιο σε σχήμα...τόνου!

Σύμφωνα με αμερικανικό περιοδικό τεχνολογίας στις ΗΠΑ  δεκάδες μηχανικοί και ειδικευμένοι επιστήμονες εργάζονται  στη δημιουργία ενός μη επανδρωμένου υποβρύχιου, το οποίο αναμένεται να διατεθεί  μέσα σε μια πενταετία.
Το υποβρύχιο αυτό θα μπορεί να διαχειρίζεται από τη βάση του και θα έχει τη δυνατότητα παραμονής του κάτω από το νερό  μέχρι και 70 ημέρες.
Ήδη, μετά την εφαρμογή των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων τα οποία χρησιμοποιούνται από την Αμερικανική Πολεμική Αεροπορία με σημαντικές επιτυχίες, τώρα έχουν σειρά τα μη επανδρωμένα υποβρύχια τα οποία θα χρησιμοποιήσει το αμερικανικό Ναυτικό.
Η τεχνολογία για τα μη επανδρωμένα υποβρύχια άρχισε να αναπτύσσεται από το 1957, όχι τόσο στις ΗΠΑ, όσο και σε άλλες δυτικές χώρες, ωστόσο η τεχνολογία παρουσίασε μια στασιμότητα,  ενώ τώρα με την κρίση στο Ιράν η τεχνολογία αυτή άρχισε να αναπτύσσεται και προς στιγμήν έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Πειράματα τα οποία έγιναν στην αμερικανική πολιτεία του Rhode Island, με μη επανδρωμένα υποβρύχια, είχαν θετικά αποτελέσματα.

Μάλιστα έγινε δοκιμή για αποστολή τους μέχρι το Νιούπορτ των αμερικανικών ακτών  που εστέφθη με επιτυχία.


Όπως δημοσιεύεται, το  Ναυτικό των ΗΠΑ είχε σκοπό να χρησιμοποιήσει μη επανδρωμένα υποθαλάσσια οχήματα, όταν το Ιράν απείλησε ότι θα κλείσει τα Στενά του Ορμούζ.

Το τηλεχειριζόμενο υποβρύχιο θα έχει τη δυνατότητα χαρτογράφησης του βυθού, την ανεύρεση θαλάσσιων ναρκών και τον εντοπισμό τυχόν εμποδίων στη διέλευση των σκαφών.

Σύμφωνα, πάντως, με τον Norman Friedman,  ο οποίος ασχολείται επί χρόνια με το αντικείμενο αυτό  η μεγαλύτερη πρόκληση στο ζήτημα των μη επανδρωμένων υποβρυχίων είναι η ενέργεια η οποία απαιτείται για τη μετακίνηση τους και αυτό είναι ένα από τα ζητούμενα της κατασκευής των υποβρυχίων αυτών.

Τα υποβρύχια αυτά αναμένεται να είναι επιχειρησιακά διαθέσιμα το 2017.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ