ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΕΡΓΕΙΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΥΠΟΔΕΧΤΕΙ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ


Άρχισαν να τους ζώνουν τα μαύρα φίδια τους υπαλλήλους της Λαϊκής τράπεζας. Ετοιμάστηκαν οι "επιστολές" για τους πρώτους 600. Η δικιά μας η πληροφορία μιλά για 1,000 συνολικά άτομα που θα πρέπει να αποδεσμευτούν μέχρι το τέλος.
Οι Διοικούντες μπορεί να κρύβονται πίσω από την μελέτη βιωσιμότητας που ετοίμασε η KPMG για να δικαιολογήσουν τις απολύσεις, εν τούτοις όμως είναι Εκ των ων ουκ άνευ (sine qua non) ότι πρέπει να κλείσουν καταστήματα και να απολυθούν υπάλληλοι για να μπορέσει η τράπεζα να ανάκαμψη σε βάθος χρόνου.

Φυσικά δεν είναι όλοι σε κακή κατάσταση, αρκετοί την έχουν κάνει, έπιασαν την καλή που λέμε, με τη διαχρονική τους παρουσία στην τράπεζα, και με την ανάμιξη τους σε μίζες δανείων (μπόνους τα λένε) σε χρηματιστηριακές κομπίνες, σε κτηματομεσιτικές επιχειρήσεις, σε συμβουλευτικές υπηρεσίες, σε ασφαλιστικά συμβόλαια, μάζεψαν αρκετά για να ζήσουν καλά και τα παιδιά των παιδιών τους, έχουν ακόμα την αποζημίωση και το εφάπαξ τους σαν "πουπανωπρίτζιη" και επιπλέον την δια βίου αφράτη σύνταξη τους. Ζωή να 'χουν να τα απολαύσουν.

Οι πλείστοι όμως έχουν εγκλωβιστεί σε μεγάλα οικιστικά δάνεια, σε αμάξια πέραν των δυνατοτήτων τους ποντάροντας στην εσαεί εργασία τους στην τράπεζα, σε σπουδαστικά δάνεια για πανάκριβα επώνυμα πανεπιστήμια του εξωτερικού, σε μεγάλα καταναλωτικά λούσα, σε εξωτικά ταξίδια, σε εξοχικά σπίτια, σε κότερα, σε φρού-φρού και σε αρώματα... ακόμα και σε παράλληλες δικές τους επιχειρήσεις (car sales, real estate, boutiques, cafes).
Μαύρα σύννεφα όμως ζώνουν και αρκετούς απλούς, τίμιους και εργατικούς υπαλλήλους της τράπεζας. Είναι οι δικοί μας άνθρωποι, ο ταμίας μας, ο φίλος μας, ο γείτονας μας, ο ξάδερφος μας, ο συγγενής μας, ο γνωστός μας, ο κουμπάρος μας, ο καλός ο σύμβουλος μας, όλοι μας όλο και κάποιο δικό μας θα έχουμε στην τράπεζα.
Είναι οι απλοί υπάλληλοι, οι μπροστάρηδες της τράπεζας, αυτοί που φυλάνε Θερμοπύλες για την Τράπεζα, είναι ο ταμίες, οι οποίοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με τον κάθε δύστροπο, τον κάθε παράξενο, τον κάθε ιδιότροπο πελάτη της τράπεζας. Είναι αυτοί που τα δέχονται όλα, όπως τις φωνές, τις βρισιές, τις απειλές, την παρενόχληση από τον προϊστάμενο (είτε σεξουαλική είτε ρατσιστική είναι αυτή) τον εκφοβισμό, τον διασυρμό και άλλα πολλά. Είναι αυτοί που εκθέτουν την ίδια τους τη Ζωή σε κίνδυνο καθ ότι σαν η εμπροσθοφυλακή της τράπεζας, αυτοί είναι που πρώτοι θα βρεθούνε αντιμέτωποι με τα σπαθιά και τα μαχαιριά, με τις κουκούλες και τα πιστόλια των εγκληματικών στοιχείων, τους κλέφτες, που έχουν καταντήσει μεγάλη μάστιγα κυνηγώντας το εύκολο και άμεσο ρευστό που έχουν στα συρτάρια τους. Κανένας καλός δεν χάθηκε, δύναμη και καλό κουράγιο.
 Η ΕΤΥΚ "βουρά τζιε εν ιφτάννει" τη να σου κάνει όμως κι αυτή, αδύναμη και χωρίς όπλα πως να πολεμήσει  Όταν έκανε τα κοντραμπάντα τον καιρό της παντοδυναμίας της, όπως ποιος να μπει και σε ποια θέση, ή πόσοι δικοί μας και πόσοι των άλλων ήταν καλά, τώρα? Πέρασε πια η μπογιά της, ΕΤΥΚ, έτσι απλά, ο ρόλος της τείνει να καταντήσει διακοσμητικός όπως και όλων των υπολοίπων συντεχνιών (πλην Χ"Πέτρου), τώρα ο Σώζων εαυτόν σωθείτε.
(αφιερωμένο στον τίμιο τραπεζικό)

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ