ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ


Το επιτελείο του Γ.Λιλλήκα ζητέί να μην φορτωθούν οι υπαλλήλοι των τραπεζών τις ευθύνες της κακοδιαχείρισης.
Όχι» σε μαζικές απολύσεις.
Ολοκληρωμένο σχέδιο οικειοθελούς αποχώρησης στη Λαϊκή, ζητά το επιτελείο Λιλλήκα
Το επιτελείο του Γ.Λιλλήκα ζητεί να μην φορτωθούν οι υπαλλήλοι των τραπεζών τις ευθύνες της κακοδιαχείρισης.
Φιλελεύθερος: Μεγάλη ανησυχία και προβληματισμό εξέφρασε σήμερα το επιτελείο του υποψηφίου για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργου Λιλλήκα για το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος» το οποίο κάνει λόγο για μαζικές απολύσεις από τη Λαϊκή Τράπεζα στη βάση ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης που εκπόνησε ξένος οίκος.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου του κεντρικού επιτελείου του Γιώργου Λιλλήκα, Ανδρέας Αποστόλου, ανέφερε πως «με πολύ εύκολο τρόπο, 600 υπάλληλοι της Λαϊκής Τράπεζας κινδυνεύουν να προστεθούν στις περίπου 40.000 άνεργους συμπατριώτες μας».

«Πάνε να φορτώσουν στους υπαλλήλους των τραπεζών» πρόσθεσε «ευθύνες για την κακοδιαχείριση και τα εγκληματικά λάθη των γκόλντεν μπόις».

Ο κ. Αποστόλου εξέφρασε τη θέση πως αν πραγματικά προκύπτει ανάγκη για μαζικές απολύσεις, τότε θα πρέπει να κατατεθεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο οικειοθελούς πρόωρης αποχώρησης, το οποίο να διασφαλίζει όλα τα εργασιακά δικαιώματα των υπαλλήλων. 

Ανέφερε ακόμη ότι για να αποδοθούν οι πραγματικές ευθύνες στο τραπεζικό σύστημα, θα πρέπει να γίνει ανεξάρτητη έρευνα από Ερευνητική Επιτροπή, η οποία, όπως πρόσθεσε, να έχει τη νομική κατοχύρωση και εξουσία να πάρει καταθέσεις από όλους τους εμπλεκόμενους και να μπορεί να εισηγηθεί ποινικές διώξεις, εάν και εφόσον αυτό προκύπτει από τα ευρήματα της έρευνας.

«Επαναλαμβάνουμε ότι μόνο με τη διενέργεια έννομης έρευνας στο τραπεζικό σύστημα μπορούμε να θέσουμε τις βάσεις για γρήγορη ανάκαμψη και εξυγίανση» συμπλήρωσε.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ