Το θύμα (Ομόνοια) παρακαλεί το θύτη (Νεοφύτου)

Του Χρίστου Ζαβού

Πριν από κάποια χρόνια η Ομόνοια αποτελούσε, χωρίς καμία αμφιβολία, το σημαντικότερο ποδοσφαιρικό προϊόν του νησιού. Η εμπορική της αξία, ήταν η υψηλότερη στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο του νησιού, αφού την ομάδα ακολουθούσε το μεγαλύτερο κομμάτι στην πίτα των ποδοσφαιρόφιλων.

Αυτήν ακριβώς τη διαπίστωση υιοθετούσε το εκσυγχρονιστικό ρεύμα εντός της Ομονοιάτικης κοινωνίας που εξέφραζε την ανάγκη η ομάδα να απαλλαγεί από τα κατεστημένα που κυριαρχούσαν από τη μέρα ίδρυση της... βάζοντας στο στόχαστρο της κριτικής τον τότε πρόεδρο Δώρο Σεραφείμ. Κατηγορώντας τον ως καθοδηγούμενο από τα «υψηλά κλιμάκια» όπως επίσης και για το συντηρητικό μοντέλο που ακολουθούσε ως προς την οικονομική του πολιτική, οι εκσυγχρονιστές επιζητούσαν ένα ισχυρό οικονομικά ηγέτη που θα μπορέσει να εκμεταλλευτεί τη τεράστια δυναμική που κουβαλούσε το σωματείο.



Η έλευση του Μιλτιάδη Νεοφύτου, έμοιαζε με λύτρωση για τους Ομονοιάτες που επιτέλους βρήκαν ένα ικανό και ισχυρό επιχειρηματία να αναλαμβάνει την ομάδα τους. Σαν να ναι ο Φλορεντίνο Πέρεθ- ο μεγαλοκατασκευαστής και πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης που εφάρμοσε τη στρατηγική των γκαλάκτικος στη βασίλισσα της Ευρώπης- ο νέος πρόεδρος της Ομόνοιας θέλοντας να επιδείξει την οικονομική του ισχύ ξεκίνησε να αγοράζει ότι ελκυστικό προϊόν υπήρχε στο ποδοσφαιρικό παζάρι.

Συνοδευόμενος από πλειάδα συμβούλων που απεδείχθησαν εκ των γεγονότων ανεπαρκείς, η διοίκηση Νεοφύτου χωρίς κανένα οικονομικό πλάνο, έφτασε στο σημείο, 4,5 χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, να καταγράψει ρεκόρ χρεών για κυπριακό σωματείο, επιβαρύνοντας την Ομόνοια με 26 εκ. χρέος.
Δεν φτάνουν όλα αυτά το έγκλημα κατά της Ομόνοιας, ξεπερνά τα όρια των λογιστικών βιβλίων και φτάνει στα όρια της ηθικής… αφού το θύμα εξαρτάται από τη καλή διάθεση που θα δείξει ο θύτης. Η "πληγωμένη βασίλισσα" του κυπριακού ποδοσφαίρου όχι μόνο δεν μπορεί να στήσει στο σκαμνί του κατηγορούμενου, τον υπαίτιο για την όλη κατάσταση, αλλά βρίσκεται σε θέση να τον παρακαλά ούτως ώστε να χαρίσει τα 13 εκ. που φέρεται να του χρωστά
Ο εκσυγχρονισμός που ήλπιζαν κάποιοι ότι θα φέρει η διοίκηση αποδείχθηκε τελικά καταστροφικός. Η Ομόνοια βρίσκεται πια στην άκρη του γκρεμού και όπως είθισται σε τέτοιες περιπτώσεις τη «νύφη» θα την πληρώσει ο κόσμος που την αγαπά και μεγάλωσε με τα αξίες που πρεσβεύει. Μόνο που αυτή τη φορά, σε αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, ο κόσμος δεν έχει πια τη δυνατότητα να βοηθά αφού η επιβίωση του νοικοκυριού αποτελεί πια δύσκολη αποστολή για τον καθένα.
Το μόνο που έχει να κάνει ο Μιλτιάδης Νεοφύτου και όποιοι τέλος πάντων συνεργάζονται μαζί του είναι να διαγράψει το χρέος, που δημιούργησε ο ίδιος για λογαριασμό του σωματείου.Αν μη τι άλλο ο επιτυχημένος, στον κλάδο του, επιχειρηματίας έχει ηθική υποχρέωση να απαλλάξει έστω και στο μισό όποιον προτίθεται να αναμειχθεί στα διοικητικά του σωματείου…Η μοναδική επιλογή που έχει πια, όπως τουλάχιστον η ηθική επιτάσσει, είναι να πάει στη γωνία αφήνοντας τους ανθρώπους που νοιάζονται για την ομάδα να βρουν την άκρη στο λαβύρινθο... που κατασκευάστηκε υπό την εποπτεία του μέσα από το βουνό των χρεών που άφησε στην Ομόνοια.
Επιμέλεια: Χρίστος Ζαβός 24sports.com.cy

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ