Ερώτηση Γ.Λιλλήκα «Πόσα λεωφορεία θα χρειαστούν για να μεταφέρουν τους Υπουργούς του κ. Αναστασιάδη?»

Απαντήσεις Γιώργου Λιλλήκα σε ερωτήσεις δημοσιογράφων..
«Είναι φανερό στους πολίτες και αποτελεί κοινό μυστικό ότι αυτή η συνεργασία (σ.σ.: ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ) στηρίζεται στη νομή της εξουσίας», ανέφερε σήμερα ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων. 
Πρόσθεσε ότι ο κ. Αναστασιάδης μοίρασε, μέχρι σήμερα, πολλές υποσχέσεις για υπουργοποίηση ανθρώπων από διάφορους πολιτικούς χώρους. 
«Δεν ξέρω», είπε, «πόσα λεωφορεία θα χρειαστούν για να μεταφέρουν τους Υπουργούς του κ. Αναστασιάδη…».

Σχολιάζοντας επίσης την «υπό διαμόρφωση απόφαση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ» για υποστήριξη του συναγερμικού υποψηφίου, ο κ. Λιλλήκας διερωτήθηκε σε ποια κοινή βάση συγκλίσεων και αρχών θα στηριχθεί αυτή η συνεργασία. «Δεν υπάρχει κοινή βάση», σημείωσε ο κ. Λιλλήκας και εξέφρασε την πεποίθηση ότι θα καταλήξουν σε «πυθιακές διατυπώσεις που θα επιτρέπουν στον καθένα να τις ερμηνεύει όπως θέλει». 

Είναι η ίδια τακτική, ανέφερε ο κ. Λιλλήκας, που ακολούθησε η ηγεσία του ΔΗΚΟ και με την απόσυρση των προτάσεων Χριστόφια από το τραπέζι των συνομιλιών.


Κληθείς δε να σχολιάσει την προσπάθεια της ηγεσίας του ΔΗΚΟ για διεύρυνση της υποστήριξης του συναγερμικού υποψηφίου, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι «προσπαθούν να προσφέρουν κάλυψη στην υπό διαμόρφωση απόφαση της ηγεσίας του ΔΗΚΟ». «Πως μπορεί όταν δεν υπήρξε σύγκλιση με κοινό υποψήφιο από το χώρο του ενδιάμεσου  χώρου, να υπάρχουν συγκλίσεις με τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ», διερωτήθηκε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας.  Πρόσθεσε ότι μεταξύ του ΔΗΚΟ και του κ. Αναστασιάδη υπάρχουν μεγάλες διαφορές στο Κυπριακό, αλλά και στα θέματα της οικονομίας. Ο κ. Αναστασιάδης, ανέφερε, υποστήριξε ένθερμα το Σχέδιο Ανάν και υποστηρίζει τις νεοφιλελεύθερες θέσεις στην οικονομία. Οι θέσεις αυτές του κ. Αναστασιάδη έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τις «παραδοσιακές αρχές και αξίες που εκφράζει ο ενδιάμεσος χώρος», τόσο με την απόρριψη του Σχεδίου Ανάν, όσο και με  μεγαλύτερη κοινωνική ευαισθησία που επιδεικνύει σε θέματα οικονομικής πολιτικής.  

Όσον αφορά τις υπό εξελίξεις συναντήσεις του με άλλα κόμματα του ενδιάμεσου χώρου, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι αύριο το μεσημέρι θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με το Κίνημα Οικολόγων και θα καταθέσει τα σχόλια του στις θέσεις που υπέβαλε το Κίνημα. Θα καταθέσει επίσης ένα προσχέδιο του Προγράμματος Διακυβέρνησης το οποίο συνδιαμόρφωσε με την ΕΔΕΚ και τους πολίτες. Επίσης, ο κ. Λιλλήκας ανέφερε ότι ανταποκρινόμενος θετικά στην πρόσκληση του ΕΥΡΩΚΟ για διάλογο και προσπάθεια εξεύρεσης προγραμματικών θέσεων, όπως συμφωνήθηκε στην τελευταία τους συνάντηση, απέστειλε σήμερα επιστολή στον πρόεδρο του κόμματος

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ