Μετά τον Τζίμη Κάρτερ, Τώρα κι ο Μπιλ Κλίντον στην Κύπρο.


Στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο στη Λευκωσία μίλησε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ κ. Μπιλ Κλίντον alithia.com.cy
Της εφημερίδας alithia . Πάνω από 600 άτομα μέλη της φοιτητικής, διοικητικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, αλλά και κυβερνητικών αξιωματούχων όπως και προσωπικοτήτων της πολιτικής και οικονομικής ζωής της Κύπρου παραβρέθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στην ομιλία του Προέδρου Κλίντον στο 'Πολιτιστικό Κέντρο' του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου.

Kατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο 42ος Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών υπογράμμισε το πόσο σημαντική είναι η καινοτομία και η ποιότητα στην πανεπιστημιακή εκπαίδευση καθότι αποτελούν τον κύριο πυλώνα προετοιμασίας των αυριανών ηγετών για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις της εντεινόμενης πολυπλοκότητας του διεθνούς περιβάλλοντος.
Ο πρώην πλανητάρχης μιλούσε για περισσότερο από μία ώρα στο ακροατήριο που βρέθηκε στο Πανεπιστήμιο, και εντυπωσίασε με την ευφράδεια λόγου που είχε, καθώς και αυτά τα οποία είπε κατά την διάρκεια της ομιλίας του. Μάλιστα, κατά την ομιλία του έδινε και παραδείγματα που έχουν σχέση με την Κύπρο, και έθεσε και τις δικές του ιδέες για το πως μπορεί η Κύπρος να αντιμετωπίσει την οικονομική κρίση και πως να εκμεταλλευτεί περισσότερο τον τουρισμό της αλλά ακόμη και τον ήλιο και την θάλασσά της, για βελτίωση των οικονομικών της χώρας αλλά και άνοιγμα θέσεων εργασίας. Μετά την ομιλία του, ο κ. Κλίντον απάντησε σε τρεις ερωτήσεις φοιτητών του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ στην συνέχεια αποχώρησε καθώς αύριο θα έχει συνάντηση στην Αθήνα με τον Πρωθυπουργό της χώρας, Αντώνη Σαμαρά.
alithia.com.cy

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ