Νυχθημερόν άνοιξε δρόμο ο δήμαρχος, μέσω «Φανού» στο Παραλίμνι Με δεύτερη πρόσβαση στον Πρωταρά, για αποσυμφόρηση της περιοχής.

Παραλίμνι: Το έλεγε προεκλογικά ότι ο Πρωταράς χρειάζεται και δεύτερη πρόσβαση για να μην στοιβάζονται σαν σαρδέλες οι Λευκωσιάτες και οι τουρίστες στο δρόμο, μέχρι που να εισέλθουν και να εξέλθουν στο θέρετρο. Τότε, ίσως να το πίστεψαν λίγοι ότι αυτό το έργο θα ήταν έτοιμο πριν μας μπει ο Αύγουστος. 

Το θέμα ήταν λοιπόν να μην… «μανικωθεί» ο δήμαρχος, να βάλει σανδάλια και κοντοπαντέλονο και να βάλει μπρος με μπουλτόζες και συνεργεία του δήμου, για τη δεύτερη οδική αρτηρία που θα συνδέει το Παραλίμνι και τα αυτοκίνητα από τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας- Αγίας Νάπας, με τον Πρωταρά, από την περιοχή που βρίσκονται τα γνωστά φώτα του Προφήτη Ηλία. 

Τα έργα για τον μήκους ενάμιση χιλιομέτρου αυτοκινητόδρομο ξεκίνησαν την 1η Ιουλίου «χωρίς διασκέψεις, τυμπανοκρουσίες και θα», δήλωσε ο δήμαρχος Θεόδωρος Πυρίλλης, αλλά με πολλή δουλειά, ώστε ο δρόμος να διανοιχθεί και να ασφαλτωθεί εντός ενός μηνός. Πιστεύω, πρόσθεσε, πως είναι κοινή διαπίστωση όλων ότι όση ώρα θέλει περίπου κάποιος για να έρθει από τη Λευκωσία, συχνά-πυκνά, θέλει άλλη τόση ώρα για να μπει ή να βγει στον Πρωταρά. «Ήταν βασικός μου προεκλογικός στόχος», τόνισε, «και τον υλοποιώ». 


«Θεού, θέλοντος, το Σαββάτο ο δρόμος θα δοθεί στην κυκλοφορία και στο εξής, ο κόσμος θα έχει πρόσβαση στον Πρωταρά πολύ πιο εύκολα και άνετα», κατέληξε. Τόνισε ακόμη ότι ενήργησε με αίσθημα και κριτήριο την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και την υποβοήθηση των κατοίκων της ελεύθερης Αμμοχώστου και όσων επισκέπτονται τον Πρωταρά, Κυπρίων και ξένων. «Δεν επιτρέπεται», είπε ακόμη, «μια περιοχή όπως τον Πρωταρά, να πνίγεται τόσα χρόνια, εγκλωβισμένη μόνο σε μια κύρια οδική αρτηρία προς και από αυτήν». Στο σημείο αυτό ο δήμαρχος Παραλιμνίου απέφυγε να σχολιάσει πληροφορίες ότι αρμόδια κρατικά τμήματα τον έθεσαν ήδη υπό κατηγορία για την ενέργεια του, λέγοντας με νόημα πως «αυτό θα το δούμε μετά». «Εμείς», υπογράμμισε, «σε χρόνο μηδέν και δαπάνη πέριξ των 250.000 ευρώ, το 1/3 του κόστους αν προκηρύσσαμε προσφορές, πετύχαμε με τις Υπηρεσίες της Δημοτικής Μηχανής, να φτάσουμε εδώ, δηλαδή στην κατασκευή ενός δρόμου μεγίστης σημασίας για την επαρχία μας».

Στο σημείο αυτό, ο κ. Πυρίλλης παρακάλεσε το κοινό και ιδιαίτερα τους Λευκωσιάτες στο εξής να εκμεταλλεύονται το δωρεάν δημοτικό χώρο στάθμευσης που δημιούργησε ο δήμος Παραλιμνίου παρά την υπεραγορά «Λιντλ», από τον οποίο πεζή μπορούν να έχουν εύκολη πρόσβαση στο κέντρο του Πρωταρά και τις πλείστες παραλίες του, αποφεύγοντας να σταθμεύουν εδώ και εκεί παράνομα, με τα συνεπακόλουθα προβλήματα.

Επίσης, αυτός ο χώρος στάθμευσης έχει εύκολη και άμεση πρόσβαση στο νέο δρόμο που κατασκεύασε ο δήμος, από τον οποίο οι οδηγοί μέσω Φανού και Αγίου Παντελεήμονα, θα έχουν πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο Αγίας Νάπας - Λευκωσίας. Επίσης, ο δρόμος αυτός παρέχει εύκολη πρόσβαση στις παραλίες Περνέρας και Κάππαρη, διανύοντας μεν μια απόσταση 4-5 χιλιόμετρα περισσότερη, αλλά χωρίς μποτιλιάρισμα.

Πηγή philenews.com 

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ