Παραλίμνι: "Υδάτινη μαγεία"

Παραλίμνι:  Υδάτινη μαγεία
MAXHNEWS.COM 
Ανακαλύψτε τις χρυσές αμμουδιές και τα ήσυχα, κρυστάλλινα νερά της Μεσογείου. Χαρείτε όλα τα θαλάσσια σπορ, αφεθείτε ανέμελα στη ζεστασιά του ήλιου, απολαύστε μια κρουαζιέρα γύρω από τις ακτές της περιοχής Αμμοχώστου. Κάντε ψώνια σε μοντέρνες μπουτίκ και συνομιλήστε με τους ντόπιους. Περιδιαβείτε γραφικά δρομάκια, παρακολουθήστε όμορφα φεστιβάλ και απολαύστε υπέροχες ντόπιες και διεθνείς λιχουδιές. Τέλος, χαλαρώστε και απολαύστε την εξυπηρετικότητα και τη ζεστασιά των ντόπιων, αλλά και των πολυτελών ξενοδοχείων. Ένα χαμόγελο σας περιμένει στο Παραλίμνι

http://www.maxhnews.com/content/15585

από την εφ. ΜΑΧΗ
Ο Πρωταράς, η τουριστική περιοχή του Παραλιμνίου, είναι μια από τις πιο όμορφες περιοχές της Κύπρου. Η περιοχή αυτή εκτείνεται κατά μήκος της ανατολικής παραλίας του Παραλιμνίου. Διαθέτει όμορφες αμμώδεις παραλίες και πολλά ξενοδοχειακά συγκροτήματα. Εκεί πιστεύεται ότι βρισκόταν το αρχαίο λιμάνι της Λεύκολλας. Για την ακρίβεια Πρωταράς είναι το όνομα ενός γραφικού κόλπου, με ολοκάθαρη θάλασσα, χρυσαφιά άμμο 10 περίπου χιλιομέτρων και ένα μικρό νησάκι περίπου 100 μέτρα από την ακτή. Σήμερα σας παρουσιάζουμε την υδάτινη μαγεία της περιοχής και σας προσκαλούμε να απολαύσετε τις ομορφότερες παραλίες της Κύπρου. 

Κόλπος Fig Tree
Μια από τις πιο γνωστές και πιο δημοφιλείς παραλίες της Κύπρου, ο κόλπος Fig Tree παίρνει το όνομα του από το δέντρο συκιάς που παρείχε σκιά στους ντόπιους πριν η περιοχή γίνει δημοφιλής στους τουρίστες. Με την ψιλή άσπρη άμμο της και τα καθαρά ρηχά νερά της να απλώνονται σε μεγάλο μήκος, η παραλία είναι αγαπημένη των ντόπιων τα Σαββατοκύριακα, ειδικά αυτών που έχουν μικρά παιδιά. Το νησάκι που βρίσκετε σε μικρή απόσταση από την ακτή και τα πρασινογάλανα νερά συμβάλλουν στο ειδυλλιακό σκηνικό. 

Κόλπος Κόννος
Ο κόλπος Κόννος βρίσκεται τέσσερα χιλιόμετρα ανατολικά της Αγίας Νάπας, στο δρόμο μεταξύ Κάβο Γκρέκο και Πρωτάρα και είναι η τελευταία παραλία, που καθορίζει τα σύνορα μεταξύ Αγίας Νάπας και Πρωτάρα. Είναι μια από τις πιο γραφικές παραλίες του νησιού καλά προστατευμένη από ανέμους και φυσικά σχεδόν χωρίς καθόλου κύμα. Έχει 200 μέτρα μήκος και 35 μέτρα πλάτος και είναι καλυμμένη με χρυσή και λεπτή άμμο. 
Υπάρχουν θαλάσσια σπορ και χώροι διαμονής προς ενοικίαση καθώς και εστιατόρια και περίπτερα ενώ οι υπηρεσίες ναυαγοσώστη με ναυαγοσωστικό εξοπλισμό προσφέρονται από τις 10:00 μέχρι τις 18:00. 

Κόλπος της Σειρήνας
Βρίσκεται λίγο έξω από τον κεντρικό δρόμο Πρωταρά - Αγίας Νάπας και πρόκειται για ένα μικρό και απομονωμένο κολπίσκο με πολύ στενή παραλία με άμμο

Παραλία Βρυσί 
Το Βρυσί είναι μια αμμώδης παραλία στο Παραλίμνι. Στην περιοχή υπάρχουν θαλάσσια σπορ, χώροι διαμονής προς ενοικίαση, ταβέρνες και μπαράκια ενώ οι ναυαγοσώστες και ο ναυαγοσωστικός εξοπλισμός είναι διαθέσιμοι από τις 09:00 μέχρι τις 18:30. 

Παραλία Κάππαρης
Βρίσκεται στο τέλος του ενός χιλιομέτρου δρόμου στην περιοχή Κάππαρης, έξω από το Παραλίμνι και είναι μια απομονωμένη παραλία με χρυσή άμμο και ρηχά πεντακάθαρα νερά. Είναι η πιο μακρινή από τις παραλίες της ελεύθερης Αμμοχώστου, έχει βασικές ανέσεις και είναι πολύ δημοφιλείς στους ντόπιους.

Παραλία Λούμα
Η παραλία Λούμα είναι ένα πολύ γνωστό θέρετρο στο Παραλίμνι. Στην περιοχή υπάρχουν θαλάσσια σπορ και χώροι διαμονής προς ενοικίαση καθώς και εστιατόρια, ενώ οι υπηρεσίες ναυαγοσώστη με ναυαγοσωστικό εξοπλισμό προσφέρονται από τις 10:00 μέχρι τις 18:00. 

Παραλία Περνέρα
Η Περνέρα Π είναι μια παραλία με άμμο που βρίσκεται στο Παραλίμνι. Στη γύρω περιοχή υπάρχει εξοπλισμός θαλασσίων σπορ προς ενοικίαση, χώροι διαμονής, ταβέρνες και μπαράκια, ενώ ναυαγοσώστες και ναυαγοσωστικός εξοπλισμός είναι διαθέσιμα από τις 10:00 μέχρι τις 18:00.

Παραλία Ποτάμι
Η παραλία Ποτάμι έχει άμμο και βρίσκεται στο Παραλίμνι. Στην περιοχή έχει θαλάσσια σπορ προς ενοικίαση, χώρους διαμονής, ταβέρνες και μπαράκια, ενώ οι ναυαγοσώστες και ο ναυαγοσωστικός εξοπλισμός διατίθενται από τις 10:00 μέχρι τις 18:00.

Παραλία Πρωταρά
Ο Πρωταράς είναι μια παραλία με άμμο που βρίσκεται στο Παραλίμνι. Στη γύρω περιοχή υπάρχουν θαλάσσια σπορ και χώροι διαμονής προς ενοικίαση. Οι ναυαγοσώστες και ο ναυαγοσωστικός εξοπλισμός διατίθενται από τις 09:00 μέχρι τις 18:30. 

Που να πάτε 
Επισκεφθείτε το κέντρο του Παραλιμνίου όπου βρίσκεται η μεγαλύτερη εκκλησιαστική πλατεία της Κύπρου, που περιλαμβάνει τρεις εκκλησίες. Οι δύο εκκλησίες είναι αφιερωμένες στον Άγιο Γεώργιο. Λίγα μέτρα πιο κάτω βρίσκεται μια αρχαία βυζαντινή εκκλησία αφιερωμένη στην Αγία Άννα. Σήμερα η εκκλησία αυτή ανήκει στο Τμήμα Αρχαιοτήτων και είναι από τα ιστορικά αξιοθέατα μέρη που τα επισκέπτονται πολλοί ξένοι. 
Στην περιοχή Λούμα ο επισκέπτης έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί το γραφικό αλιευτικό καταφύγιο, με το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου να δίνει νησιώτικο χρώμα στο τοπίο. Εκεί μπορείτε να απολαύσετε το καφέ σας και να ξεκουραστείτε αγναντεύοντας τη θάλασσα, παρατηρώντας τα ψαροκάικα και τα σκάφη να πηγαινοέρχονται. 
Λίγο πριν φτάσουμε στην καρδιά της τουριστικής περιοχής Πρωταρά συναντούμε το ξωκλήσι του Προφήτη Ηλία. Είναι κτισμένο σ’ ένα γρανιτένιο λόφο με σχεδόν κάθετες πλευρές. Τα τελευταία χρόνια κτίστηκε εκεί μια εκκλησία βυζαντινού ρυθμού, στη θέση του μικρού δωματίου που χρησιμοποιείται ως εκκλησία. Για να φτάσεις στο ξωκλήσι αυτό πρέπει ν’ ανεβείς μια απότομη πέτρινη σκάλα με 153 σκαλοπάτια, αλλά η υπέροχη θέα ανταμείβει τον επισκέπτη.
Κοντά στο ακρωτήρι Κάβο Γκρέκο, σε μικρή απόσταση από τη θάλασσα βρίσκεται ένα γραφικό ξωκλήσι αφιερωμένο στους Αγίους Αναργύρους (τον Κοσμά και τον Δαμιανό). Στην ομώνυμη περιοχή θα βρείτε, χωμένο στους βράχους, το γραφικό εκκλησάκι των Αγίων Σαράντα. Οι λάτρεις της φύσης εκτός από το προσκύνημα θα απολαύσουν και το υπέροχο τοπίο που το περιβάλει

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ