ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Ο ΝΤΙΝΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ [ΚΑΤΣΙΑΡΙΣΤΡΑΣ]

Δημοσιογράφος, Γιάννα Παπαδάκου 
tovima.gr
Αίσθηση προκαλεί σε Κύπρο και Ελλάδα η αποκάλυψη της συμπληρωματικής απολογίας του εξαδέλφου του Άκη Τσοχατζόπουλου, Νίκου Ζήγρα, ο οποίος κατονομάζει μεταξύ άλλων τον πρώην υπουργό Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνο Μιχαηλίδη γνωστό και ως ΚΑΤΣΙΑΡΙΣΤΡΑ, στον οποίο αποδίδεται πρωταγωνιστικός ρόλος στη μεταφορά των εκατομμυρίων προερχόμενων από μίζες εξοπλιστικών προγραμμάτων. 
Ο Νίκος Ζήγρας στη δεύτερή του απολογία, η οποία αποκαλύφθηκε χθες αυτούσια από ελληνικές ιστοσελίδες, αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βοήθεια που παρείχε στον εξάδελφο του, πρώην υπουργό Άμυνας της Ελλάδας, Άκη Τσοχατζόπουλο, στη νομιμοποίηση του «Μαύρου Χρήματος». Ο Ζήγρας υποστηρίζει ότι αρχικά δεν γνώριζε την προέλευση των χρημάτων. 
«ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΜΕΓΑΛΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΚΩΝ ΠΟΣΩΝ Ο ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ»
Αναφέρει επίσης ότι τελικοί αποδέκτες του συνόλου των χρημάτων ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος και ο Γιάννης Σμπώκος, ενώ ισχυρίζεται ότι «ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί που οργάνωσαν - προγραμμάτισαν και είχαν ρόλο πρωταγωνιστή στην υπόθεση» ήταν ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο Βλάσης Καμπούρογλου, ο Al Sayad Fouad (έμπορος όπλων) και ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Κύπρου, Ντίνος Μιχαηλίδης.



Ο ΡΟΛΟΣ ΝΤΙΝΟΥ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ. Σύμφωνα πάντα με την απολογία του Νίκου Ζήγρα όπως αυτή αποκαλύφθηκε στα ΜΜΕ, ο πρώην υπουργός Εσωτερικών, Ντίνος Μιχαηλίδης, φέρεται να αποτελούσε πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση καθώς, όπως αναφέρει, ήταν προσωπικός φίλος του Άκη Τσοχατζόπουλου. «Μου τον είχε συστήσει ως άνθρωπο της απολύτου εμπιστοσύνης του. Ήταν αυτός που μετέφερε προσωπικά μεγάλα ποσά σε βαλίτσες στην Ελλάδα και αυτός που μετέφερε όλες τις επιταγές από τους Al Sayad και Καμπούρογλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό καθώς και ποσά σε μετρητά μαζί με το γιο του Μιχάλη Μιχαηλίδη».
Σχετικά με τη διακίνηση χρημάτων, ο Νίκος Ζήγρας αναφέρεται συγκεκριμένα στον Γιάννη Σμπώκο, ενώ εμπλέκει και τον συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γιάννη Μπέλτσιο.

ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΚΟΥΠΙΔΟΣΑΚΟΥΛΕΣ. «Μεταφορές μεγάλων χρηματικών ποσών έκανε σε τσάντες πολύ συχνά και ο Ιωάννης Σμπώκος», αναφέρει ο Ζήγρας και προσθέτει: «Αργότερα είχε προστεθεί και ένα άλλο πρόσωπο που μετέφερε και αυτό μεγάλα χρηματικά ποσά σε τσάντες στον Τσοχατζόπουλο, το πρόσωπο αυτό ήταν ο Ιωάννης Μπέλτσιος». 
Ειδικότερα για τον Γιάννη Σμπώκο, τονίζει ότι τα τεράστια χρηματικά ποσά που δέχθηκε «τα επένδυσε ο πεθερός του, ο οποίος έχει σχέση με χρηματιστηριακή εταιρεία». «Πρόκειται για χρηματικά ποσά-μερίδια που ζητά απεγνωσμένα μέχρι σήμερα ο Τσοχατζόπουλος από τον Ιωάννη Σμπώκο, τον οποίο στις σημειώσεις του αποκαλεί «Βοσκό».
ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΝΕΩΝ ΟΝΟΜΑΤΩΝ.
Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου αποκαλύπτει και νέα άγνωστα μέχρι στιγμής ονόματα, όπως εκείνο της Μαργαρίτας Τερζή, τα οποία όπως λέει πρέπει οι αρχές να ελέγξουν. Σύμφωνα με τον κ. Ζήγρα, τη συγκεκριμένη την κατονομάζει ως ιδιοκτήτρια ενός υπερπολυτελούς διαμερίσματος στη Θεσσαλονίκη το οποίο αγόρασε ο Άκης Τσοχατζόπουλος στην κόρη του (δεν ξέρουμε αν αναφέρεται στο διαμέρισμα στην οδό Νίκης που είναι ήδη γνωστό). 
«Θα πρέπει να ελέγξετε», αναφέρει ο κ. Ζήγρας, «πώς πληρώθηκε το τίμημα, ποια ήταν η σχέση της Τερζή με τον Τσοχατζόπουλο και τη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, καθώς και το πώς η Τερζή βρέθηκε να κατέχει θέση συμβούλου στο υπουργείο Άμυνας». 
Η ΠΡΩΗΝ ΚΑΙ Η ΝΥΝ ΓΝΩΡΙΖΑΝ. Ο Νίκος Ζήγρας εμπλέκει ακόμα την πρώην, αλλά και τη νυν σύζυγο του Τσοχατζόπουλου, λέγοντας ότι «γνώριζαν τα πάντα» καθώς ο πρώην υπουργός τους εκμυστηρευόταν τα πάντα. Mάλιστα, όπως ανέφερε ο Νίκος Ζήγρας, η πρώην σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γκουντρούν Μολντενχάουερ, είχε συναινέσει στο διαζύγιο με εφάπαξ καταβολή πάνω από 500.000 ευρώ και καταβολή 3.000 ευρώ το μήνα.

ΑΓΟΡΑ ΤΗΣ NOBILIS ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΚΗ.Στην απολογία του επίσης, παραδέχεται ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος χρησιμοποιούσε το όνομά του για τις προσωπικές δουλειές και τα ταξίδια του. Επισημαίνει ότι ο ίδιος δεν έχει σχέση με την υπεράκτια εταιρεία Νobilis που εμπλέκεται στην αγοραπωλησία του νεοκλασικού της Αρεοπαγίτου. Ο Νίκος Ζήγρας στην απολογία του αποκαλύπτει ότι η Nobilis αγοράστηκε και ιδρύθηκε αποκλειστικά από τον Ιωάννη Σμπώκο για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου. Ο Σμπώκος, αναφέρει, παρέδωσε τις μετοχές στον Τσοχατζόπουλο, ο οποίος ήθελε μέσω αυτής να αγοράσει το ακίνητο της Αρεοπαγίτου. 
O Νίκος Ζήγρας, χαρακτηρίζει «εικονική» την αγορά του νεοκλασικού: «Έγινε χωρίς να καταβληθεί οποιοδήποτε τίμημα, παρά μόνο οι φόροι και τα έξοδα.
ΖΗΓΡΑΣ: ΕΓΩ ΙΔΡΥΣΑ ΤΗΝ TORCASO.  «Εικονική» χαρακτηρίζει ο Νίκος Ζήγρας και την αγορά του διαμερίσματος της Αρετής Τσοχατζοπούλου στο Κολωνάκι, στην οδό Δεινοκράτους. Αγοράστηκε από τον Αστέριο Οικονομίδη ως προσωπική εξυπηρέτηση στον Άκη Τσοχατζόπουλο, όπως λέει, από την εταιρεία Bluebell, την οποία παραδέχεται ότι είχε ιδρύσει ο ίδιος για να μην φαίνεται ως αγοράστρια η κόρη του πρώην υπουργού. Λέει επίσης ότι όλα ήταν σε πλήρη γνώση της Αρετής Τσοχατζοπούλου.
Ο κ. Ζήγρας παραδέχεται ότι ήταν ιδρυτής και της υπεράκτιας Torcaso. Η ίδρυσή της έγινε, όπως λέει προκειμένου κάποιοι φίλοι του μέσω αυτής να του μεταβιβάσουν μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία θα επένδυε σε ακίνητα στην Ελλάδα. 
«ΜΕΤΑΦΟΡΕΑΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ Ο ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ». Στη διακίνηση των χρημάτων, ο Νίκος Ζήγρας αναφέρει ότι επιστρατεύτηκε και το γραφείο του Οράτιου Μελά που είναι εξειδικευμένο στο άνοιγμα λογαριασμών υπεράκτιων εταιρειών του εξωτερικού και στη διακίνηση χρημάτων μέσω των εταιρειών αυτών. Σε αυτό το σημείο περιγράφει πως γινόταν, κατά τον ισχυρισμό του, η μεταφορά χρημάτων μεταξύ των off shore Torcaso, Bluebell και Morelia (που ανήκει στον Οράτιο Μελά), δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στον φερόμενο ρόλο του πρώην υπουργού Εσωτερικών της Κύπρου Ντίνου Μιχαηλίδη. «Ο Μιχαηλίδης ήταν μεταφορέας των επιταγών αφού μου τις παρέδιδε. Ήταν συνεργάτης του Τσοχατζόπουλου στη διακίνηση παράνομων προμηθειών», λέει χαρακτηριστικά. Ρόλο στη μεταφορά των χρημάτων φέρεται να αποδίδει και στον γιο του κ. Ντίνου Μιχαηλίδη. Ο Νίκος Ζήγρας αναφέρεται συγκεκριμένα και στα 2,9 εκατ. ελβετικών φράγκων που φέρεται ότι έχει καταθέσει η ΜΙΕ σε λογαριασμούς της Morelia και του Κύρου Μελά για την υπόθεση των υποβρυχίων και στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε λογαριασμούς ιδιοκτησίας του (Ζήγρα) στην Ελλάδα ή δόθηκαν στον ίδιο σε μετρητά. «Όλα είναι αλήθεια», απαντάει στον ανακριτή, «όλο το ποσό των 2.960.000 φράγκων το παρέδωσα στον κύριο Τσοχατζόπουλο». Υποστηρίζει ακόμα ότι χρήματα που κατατέθηκαν στους λογαριασμούς της Morelia και δίνονταν μετρητά στον ίδιο από το 1999 έως το 2005, προέρχονταν από τις επιταγές του Ντίνου Μιχαηλίδη.
Ο ΑΚΗΣ ΕΞΑΓΟΡΑΖΕ ΨΗΦΟΥΣ. Ο Νίκος Ζήγρας ισχυρίζεται στην απολογία του ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος έκανε «λυσσαλέες προσπάθειες για να βγει βουλευτής και να έχει βουλευτική ασυλία, σε κάθε εκλογική αναμέτρηση δαπανούσε πάνω από 2,5 εκατ. ευρώ για την εξαγορά ψήφων από Ρωσοπόντιους, από την Κύπρο, τσιγγάνους καθώς και για διάφορες παροχές όπως αγορά εισιτηρίων του ΠΑΟΚ». Ο Νίκος Ζήγρας κάνει αναφορά και στο πρόβλημα υγείας του, λέγοντας ότι ο Άκης Τσοχατζόπουλος τον βοήθησε, αλλά αργότερα αντιλήφθηκε την υστεροβουλία για τις ενέργειές του. «Το πραγματικό του ενδιαφέρον ήταν να μην πεθάνω και δεν προλάβει να ενημερωθεί για τους λογαριασμούς. Προσπαθούσε να μου δημιουργήσει την εικόνα ότι αυτός είναι ο σωτήρας μου και του χρωστάω αιώνια ευγνωμοσύνη», λέει και ζητά συγγνώμη για το δικαίωμα της σιωπής του οποίου αρχικά είχε κάνει χρήση. «Ήταν προϊόν υπερασπιστικής τακτικής του προηγούμενου δικηγόρου μου», αναφέρει ο Νίκος Ζήγρας, εκφράζοντας τέλος την απολογία του.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ