Σωστές χαρακτηρίζει τις αποφάσεις της η Tsokkos Hotels

 
Επίθεση κατά των συνδικαλιστικών οργανώσεων εξαπέλυσε η Tsokkos Hotels, αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει στην ουσία των σοβαρών καταγγελιών που είχαν διατυπώσει οι τελευταίες, για αυθαίρετες και μονομερείς ενέργειες, που πετσοκόβουν τους μισθούς και τα ωφελημάτων των εργαζομένων.
 Σε γραπτή ανακοίνωση, η εταιρεία χαρακτηρίζει παραπλανητικές, ανακρίβειες, και ψευδείς τις καταγγελίες των συντεχνιών ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ και ΟΥΞΕΚΑ – ΣΕΚ, ενώ ισχυρίζεται ότι εξυπηρετούν αλλότριες σκοπιμότητες. Επίσης, παρά το γεγονός ότι δεν αναφέρεται στα μέτρα που έλαβε πρόσφατα, υποστήριξε ότι: «το γεγονός ότι αντεπεξέλθαμε και μεγαλώσαμε είναι τρανή απόδειξη ότι πήραμε και παίρνουμε τις σωστές αποφάσεις».
Οι συντεχνίες με κοινή ανακοίνωσή τους είχαν καταγγείλει ότι εταιρεία προχώρησε μονομερώς και χωρίς καμιά διαβούλευση ή έστω ενημέρωση των εργαζομένων, σε αποκοπές από τους μισθούς. Επίσης, διέκοψε το ταμείο προνοίας σε αρκετούς εργαζομένους, ενώ από κάποιους αφαίρεσε και ωφελήματα, όπως το επίδομα διακεκομμένου ωραρίου, το επίδομα της Κυριακής και την αποζημίωση για τις αργίες. Επιπρόσθετα - σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες των συντεχνιών - εργαζόμενοι εξαναγκάζονται να εργάζονται έξι αντί πέντε μέρες τη βδομάδα, χωρίς αποζημίωση, ενώ η εταιρεία απαιτεί από τους νεοπροσλαμβανόμενους - κυρίως κοινοτικούς - να εργάζονται δώδεκα ώρες το εικοσιτετράωρο, χωρίς να πληρώνονται υπερωρίες.
Επίσης, οι συντεχνίες κατήγγειλαν ότι, παρά την επιμονή των εργαζομένων και σε πλήρη παραβίαση της νομοθεσίας, η εταιρεία αρνείται να δώσει τα δελτία πληρωμής, προφανώς γιατί φοβάται ότι θα εντοπιστούν οι παρανομίες της.
Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι είτε οι συντεχνίες έχουν λάβει λανθασμένες πληροφορίες είτε ακολουθούν την πάγια - όπως αναφέρει - τακτική τους για κακόβουλη και σκόπιμη ζημιά προς οικονομικούς παράγοντες και εταιρείες της εμβέλειας της Tsokkos Hotels. Ισχυρίζεται επίσης ότι οι συντεχνίες ενήργησαν  κατά παράβαση των διαδικασιών του κώδικα βιομηχανικών σχέσεων και ότι έχουν προβεί σε δυσφήμιση της εταιρείας, χωρίς να θέσουν ενώπιόν της για ενημέρωση τα τυχόν προβλήματα και να ζητήσουν συνάντηση για συζήτηση και τυχόν επίλυση οποιωνδήποτε διαφορών προκύψουν. 
Επιμένουν οι συντεχνίες στις καταγγελίες
Τους ισχυρισμούς της εταιρείας περί προκατάληψης των συντεχνιών απέρριψε κατηγορηματικά ο Γ.Γ. της ΣΥΞΚΑ – ΠΕΟ, Λευτέρης Γεωργιάδης.
Επεσήμανε επίσης ότι η Tsokkos Hotels, δεν απαντά στις σοβαρές καταγγελίες που υπεύθυνα έκαναν οι συντεχνίες, ενώ παρατήρησε ότι η εταιρεία επιχειρεί μέσα από μια γενικόλογη ανακοίνωση να αποποιηθεί των ευθυνών της.  
Ο Λ.Γεωργιάδης τόνισε ότι επιμένει στο περιεχόμενο της ανακοίνωσης που από κοινού εξέδωσαν οι δύο συντεχνίες.
Η εταιρεία δηλώνει έτοιμη για διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους, αποφεύγοντας ωστόσο να κάνει οποιαδήποτε αναφορά στη συμφωνία ανωτάτου επιπέδου μεταξύ των κοινωνικών εταίρων, για την επίλυση προβλημάτων που προκύπτουν στις εταιρείες, λόγω της οικονομικής κρίσης.
Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν σήμερα Γενική Συνέλευση, όπου αναμένεται να αποφασιστεί η λήψη δυναμικών μέτρων. 
(το άρθρο από την Χαραυγή)

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ