Τα 5 τεράστια λάθη που μπορεί να κάνει κάποιος όταν βρίσκεται σε οικονομική απόγνωση


Αν πνίγεσαι από δυσβάστακτα χρέη, δεν είσαι ο μόνος. Φαίνεται ότι ολόκληρη η κοινωνία μας υποφέρει από τις υπέρμετρες συνέπειες του ακόρεστου δανειστικού μας πάθους, ένα καταναλωτικό πάθος που μας είχε κυριεύσει.

 Για αρκετά χρόνια, η δανειοδότηση ήταν εύκολη (η απληστία των τραπεζών δεν είναι άμοιρη ευθυνών) κι όλοι καλομάθαμε στο εύκολο δανικό χρήμα, ο υπερδανεισμός των νοικοκυριών μας, μοιραία μας οδήγησε στο σήμερα. Δανειζόμασταν αλόγιστα, χωρίς υγιείς βάσεις, χωρίς μέτρο, χωρίς περιορισμό. Το ‘’παν μέτρον άριστον’’ καταργήθηκε με την κατάργηση της διδασκαλίας των αρχαίων Ελληνικών στα σχολεία μας, (άσχετο? σχετικό αν το συγκρίνει κανείς με την παρούσα κατάσταση). Η καταναλωτική μανία και η προκλητική επίδειξη υλικών αγαθών (σπίτια, εξοχικά, αυτοκίνητα) μας κράτησαν όμηρους στα χέρια των τραπεζών και των πιστωτικών καρτών...

 Σήμερα ζούμε την εποχή των ‘’μέτρων’’ και πρέπει να συμμαζέψουμε τα ασυμμάζευτα που ξοδέψαμε τόσα χρόνια. Προσπαθούμε με ‘ημίμετρα’ να διορθώσουμε τα του οίκου μας, με αποτέλεσμα να κάνουμε το ένα λάθος μετά το άλλο και να χειροτερεύει η κατάσταση μας.



Τα 5 βασικά μέτρα που ΔΕΝ πρέπει κάποιος να κάνει και πρέπει να φροντίσει οπωσδήποτε να αποφύγει είναι...


  • 1. Πληρώνοντας μόνο τη πιο μικρή δυνατόν δόση προς στο χρέος, αυτό δημιουργεί μεγαλύτερη αύξηση του χρέους, και τα προβλήματα θα χειροτερεύσουν.
  • 2. Το να βασιστείς σε φίλους ή συγγενείς, αυτό εγγυμονεί κινδύνους καταστροφής διαχρονικών φιλίων και οικογενειακών σχέσεων, που είναι και τα πιο σημαντικά άτομα στην Ζωή μας.
  • 3. Ύποπτοι δανειστές, Τοκογλύφοι, ή ανήθικοι κι ανέντιμοι οικονομικοί σύμβουλοι, που ζητούν προκαταβολικά την αμοιβή τους για τις υπηρεσίες και τις συμβουλές τους, ή ζητούν ενέχυρα και ‘άγραφες’ υποθήκες, να αποφεύγονται διότι είναι χάσιμο χρόνου, απώλεια χρημάτων, περιουσιών, τιμαλφή κλπ, καθώς εγκυμονούν άλλου είδους τεράστιους κινδύνους πιθανών και της ίδιας μας της Ζωής.
  • 4. Επαναδιαπραγμάτευση ή συγκέντρωση των δανείων για μια πιο μικρή δόση, θα επιφέρει ακόμα πιο ψηλούς τόκους, και ενώ θα φαίνεται ποιο εύκολο έχοντας να πληρώσεις μόνο μια δόση, στην πραγματικότητα θα έχεις μεγαλώσει κατακόρυφα το τελικό ποσό εξόφλησης.
  • 5. Η μέθοδος της πτώχευσης να αποφεύγεται οπωσδήποτε. Η πτώχευση είναι μόνιμη και έχει καταστροφικές συνέπειες για το υπόλοιπο της Ζωής μας, Δεν υπάρχει χειρότερη καταδίκη από την πτώχευση και την απώλεια της πιστωτικής ικανότητας ενός ατόμου.


Κάλχας

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΛΦΑ