Οριστική η αυλαία στο “γάμο” Alpha Bank – Eurobank

Σε αδιέξοδο οδηγείται, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις η τρίτη προσπάθεια στη διάρκεια των τελευταίων 12 ετών, δημιουργίας του “εθνικού πρωταθλητή” στον τραπεζικό τομέα που θα συγκαταλέγεται στις ισχυρότερες τραπεζικές δυνάμεις της Ευρώπης, μετά τη σημερινή ανακοίνωση της Alpha Bank ότι προτίθεται να φέρει προς έγκριση στο προσεχές ΔΣ πρόταση για τη σύγκληση γενικής συνέλευσης των μετόχων της με αντικείμενο την ανάκληση του συνόλου των αποφάσεων της γενικής συνέλευσης της 15ης Νοεμβρίου 2011, που προέβλεπε συγχώνευση με την Eurobank με τη συμμετοχή του Κατάρ.

“Η πρόθεση της Διοίκησης της Alpha Bank να προτείνει την ανάκληση αποφάσεων, που ελήφθησαν από τους μετόχους εν επιγνώσει του πλαισίου του PSI+ και επικυρώθηκαν από το σύνολο των εποπτικών αρχών της χώρας, οδηγεί, με βάση τις εκτιμήσεις κοινών εξωτερικών συμβούλων, σε απώλεια συνεργειών άνω των 4 δισ. ευρώ σε συνολική παρούσα αξία. Και τούτο, τη στιγμή που τα τραπεζικά ιδρύματα υποχρεούνται σε μεγάλης κλίμακας ενίσχυση της κεφαλαιακής τους βάσης. 

Η γενική αιτιολογία που προβάλλεται από την Alpha Bank δεν ανταποκρίνεται στα δεδομένα”, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Eurobank.

πηγή: ΑΜΠΕ

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ