ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΧΟΡΗΓΙΑ ΓΙΟΚ!

Κάθε χρόνο τέτοιες μέρες σαν γονείς των φοιτητών λαμβάναμε την επιταγή της Φοιτητικής Χορηγίας.
Και παίρναμε μια ανάσα! Μικρή μεν σε σχέση με τα έξοδα ενός φοιτητή, αλλά δεν έπαυε να ήταν ένα «συν» στον φορτωμένο, λόγω σπουδών, οικογενειακό προϋπολογισμό.
Χωρίς ανάσα
Φέτος δεν πήραμε ανάσα. Δεν λάβαμε ακόμα την επιταγή, καθώς εισήχθησαν για την παροχή της κριτήρια εισοδήματος και περιουσιακών στοιχείων και που πολύ κακός εισήχθησαν.
Οι αιτήσεις, που κάθε χρόνο ήταν έτοιμες και τις συμπληρώναμε πριν από τα Χριστούγεννα, δεν έχουν ακόμα ετοιμαστεί και συνεπώς δεν διατέθηκαν στους ενδιαφερόμενους.
«Πάρτε από βδομάδας»
Πότε θα διατεθούν κανείς δεν ξέρει. Στην Υπηρεσία Χορηγιών και Επιδομάτων δεν ήξεραν να μας πουν. «Πάρτε από βδομάδας», μας είπαν και στο Γραφείο Εξυπηρέτησης του Πολίτη το ίδιο μας είπαν, και στην ιστοσελίδα της κυβέρνησης από όπου κατεβάζεις την συγκεκριμένη αίτηση, δεν είναι ακόμα διαθέσιμη.
«Ζήσε Μάη μου…»
Δεν έχει δεν βαριέστε, διότι εδώ κολλήσαμε στη Φοιτητική Χορηγία που δεν ήλθε ποτέ και είναι άγνωστο αν ποτέ και πότε θα έλθει, καθώς μέχρι να ετοιμαστούν οι αιτήσεις, να δοθούν στους ενδιαφερόμενους, να καταφέρουμε να τις συμπληρώσουμε - που αν είναι σαν εκείνες των πολυτέκνων θα θέλουν «νηστείες κι αγρυπνίες» - πάει πέρασε το ακαδημαϊκό έτος. Ήδη οδεύουμε στο τέλος Φεβρουαρίου. «Ζήσε Μάη μου να φας τριφύλλι», που λένε… ή ακόμα και το χειρότερο... καλό καλοκαίρι και καλά μπάνια που λέει κι ο λαός.
Τα έξοδα τρέχουν
Στο μεταξύ τρέχουν τα έξοδα των φοιτητών μας. Και μαζί τους τρέχουν κι εκείνα τα λίγα, έστω, που καλύπταμε κάθε χρόνο με τη φοιτητική χορηγία. Και τα καλύπτουμε αλλιώς, τι να κάνουμε; 
Τσακιζόμαστε για να είμαστε συνεπείς με τα ενοίκια, τα αεροπορικά ναύλα, τα όσα κάθε μήνα τους καταθέτουμε στους λογαριασμούς τους. Για να είμαστε εντάξει με τους λογαριασμούς μας. Έστω κι αν το κράτος δεν είναι για άλλη μια φορά εντάξει με τους δικούς του, λειτουργώντας με τη γνωστή και απεχθή συμπεριφορά αδιαφορίας για τον πολίτη.
«Εύγε» κοινωνικό κράτος του Ανορθωτικού κόμματος ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ λαού, ακελ
«Εύγε» Κυπριακή Δημοκρατία! «Άριστα» για το κοινωνικό σου κράτος!  Ευχαριστούμε που φροντίζεις - όσο και όπως μπορείς - να διατηρούμε ένα αξιοπρεπές επίπεδο ζωής. Αυτές δεν ήταν, άλλωστε, και οι υποσχέσεις του Προέδρου μόλις εξελέγη; Και λέμε «μόλις», γιατί πολύ γρήγορα «φάνηκε η ψευκιά του» ακόμα και σ’ εκείνους που τον πίστεψαν.
ΣΗΜ. Το συγκεκριμένο κείμενο ανήκει στην Μαρία Χ΄Κώστα της εφημερίδας σημερινή 13/2/12, και το οποίο με δυο τρεις μικρές παραλλαγές γίνεται καθαρά προσωπικό μας, καθώς φανερώνει καθαρά το δράμα του κάθενος μας.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ