ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΛΛΗΚΑ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΛΙΛΛΗΚΑ  
25 Νοεμβρίου 2011
Σε μιαν εποχή όπου η εμπιστοσύνη των πολιτών κλονίζεται έναντι όλων των κρατικών και κοινωνικών θεσμών, όπου η πολιτική απαξιώνεται στα μάτια των νέων, η Κυβέρνηση με καθαρά πολιτικά &kap pa;αι εκδικητικά κίνητρα αποφάσισε να γκρεμίσει κάθε αξία που παραμένει όρθια.  Η απόφαση της Κυβέρνησης να με σύρει στη δικαιοσύνη ως τριτοδιάδικο, σε αγωγή κατά της Δημοκρατίας από τον Παγκύπριο Οργ& alpha;νισμό Αγελαδοτρόφων, επιδιώκοντας να μου επιρρίψει «προσωπική αστική ευθύνη» για ενδεχόμενες αποφάσεις ή συμφωνίες που έκανα εκτελώντας τα καθήκοντα του Υπουργού Εμπορίου, Βιομηχανίας &k appa;αι Τουρισμού, έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα και στοχεύει στην εκφόβιση και στην φίμωσή μου.

 Η ενέργεια της Κυβέρνησης είναι πρωτοφανής όχι μόνο για τα Κυπριακά δεδομένα αλλά και για τα πολιτικά δρώμενα στα σύγχρονα Ευρωπαϊκά Δημοκρατικά καθεσ&ta u;ώτα.  Βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με την μέχρι τώρα ακολουθούμενη πρακτική.  Δεν είναι λίγες οι φορές που όταν πολίτες άσκησαν αγωγή κατά της Δημοκρατίας αλλά και του αρμόδιου Υπουργού προσωπικά, &t au;ο Κράτος δια μέσου της εισαγγελίας υπερασπιζόταν και τον Υπουργό. Αντί τούτου, στην προκειμένη περίπτωση το Κράτος κινείται κατά πρώην Υπουργού του.
 Η πολιτική διάσταση του ζητήματος και οι επιδιώξεις της Κυβέρνησης είναι εξόφθαλμες από την κραυγαλέα αντίφαση της όλης επιχειρηματολογίας της κα&iota ; του ιστορικού του θέματος.  Θέλουν, λένε, με την ενέργεια τους να προασπίσουν το Δημόσιο Συμφέρον και είναι πεπεισμένοι ότι η «Συμφωνία» με τον Υπουργό που επικαλούνται οι Αγελαδοτρόφοι δ&epsil on;ν έγινε ποτέ.
 Αφού η Κυβέρνηση πιστεύει ότι δεν έγινε τέτοια συμφωνία γιατί δεν με κάλεσε ως μάρτυρα;  Γιατί ζήτησε να αναλάβω «προσωπική αστική ευθύνη» για μια «συμφωνί α» που και η ίδια ισχυρίζεται πως δεν έγινε;  Τι επιδιώκει να πετύχει με αυτήν την απόφαση;  Μήπως πιστεύει ότι άλλα θα έλεγα στο Δικαστήριο ως μάρτυρας και άλλα να πω ως Τριτοδιάδικος;  Την αλήθεια θα πω και θα υπερασπιστώ υπό όποιες συνθήκες κι αν καταθέσω.
 Γιατί ενώ η αγωγή των Αγελαδοτρόφων κατά της Δημοκρατίας, έγινε το 2009, πριν από δύο ολόκληρα χρόνια, η Κυβέρνηση δεν με κάλεσε να την ενημερώσω ή να της πω την άποψή μ&o micron;υ;  Πώς, χωρίς να γνωρίζει όλες τις λεπτομέρειες, θα υπερασπιστεί αποτελεσματικά το Δημόσιο Συμφέρον;  Όταν η ίδια η Κυβέρνηση ζητά, όπως αναλάβω «προσωπική αστική ευθύνη» και αποζημιώσω προσωπικά τ&o micron;υς αγελαδοτρόφους σε περίπτωση που κερδίσουν την αγωγή, τι κίνητρο έχει η συγκεκριμένη Κυβέρνηση, με το εκδικητικό πρόσωπο, να θέλει να κερδίσει την δίκη;  Ποια η ασφάλεια και η εγγύηση για μένα ό&t au;ι αυτή η Κυβέρνηση μεταξύ του διασυρμού του ονόματος μου και του Δημόσιου συμφέροντος θα επιλέξει το δεύτερο;  Η Κυβέρνηση δημιούργησε κίνητρο στον εαυτό της για να μην επιδιώξει την απόρριψη τ&omicro n;υ αιτήματος των αγελαδοτρόφων.
 Είναι πασιφανές ότι σέρνοντας με στο δικαστήριο, για μιαν υπόθεση που η ίδια πιστεύει πως δεν ευσταθεί, θέλει να διασύρει το όνομα μου με εσφαλμένες &epsilon ;ντυπώσεις και να με τρομοκρατήσει με τις ενδεχόμενες φοβερές οικονομικές συνέπειες που μπορεί να υποστώ.
 Αυτό είναι το πραγματικό πρόσωπο μιας κυβέρνησης που δεν σέβεται ούτε τους δημοκρατικούς θεσμούς αλλά ούτε και την αξιοπρέπεια και ανθρώπινη υπόστα&sigm a;η των πολιτικών αντιπάλων της.  Με τέτοιες συμπεριφορές δεν επιβάλλεται απλά η σιωπή του τρόμου.  Υποσκάπτεται κάθε έννοια και αρχή του δημοκρατικού πολιτεύματος.  Αυτές τις αρχές καλούμαστε ό&lamb da;οι σήμερα να υπερασπιστούμε. 
 Δεν είναι προσωπικό το ζήτημα αφού δεν υπάρχει νομικό ζήτημα. Το ζήτημα είναι πολιτικό και αφορά όλους.  Αν επικρατήσει η εκδικητική λογική της Κυβέρνησης, τότε θα οδηγηθούμε σε επικίνδυνες ατραπούς και το τίμημα θα το πληρώσει ο τόπος. 
 Θέλω να εκφράσω την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες μου προς όλους τους ανθρώπους που, με ποικίλους τρόπους, φρόντισαν να μου εκφράσουν την συμ&pi ;αράστασή τους.  Η Δημοκρατία προϋποθέτει κοινωνική αλληλεγγύη αλλά και ελεύθερη κριτική άποψη, την οποία και θα διατηρήσω, ανεξάρτητα διώξεων. 
 Τέλος, θέλω να δηλώσω ότι σε καμία περίπτωση, στράφηκα ή στρέφομαι κατά του Γενικού Εισαγγελέα και λυπούμαι γιατί το έχει ανάξει σε προσωπικό ζήτημα.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ