Ο Επικίνδυνος κι ο Μέγας κίνδυνος

Ποιος είναι τελικά ο πιο επικίνδυνος? Ποιος είναι ο ΜΕΓΑΣ κίνδυνος και ποιος ο μεγαλύτερος κίνδυνος?

Το Στρατηγικό βάθος του Οθωμανικού Ισλάμ, ή σε απλά Ελληνικά ΑΤΤΙΛΑΣ 3.

Ποιά είναι τελικά η απάντηση?
Που οδηγά την Τουρκία ο αμόρφωτος Ρετζέπ?

Ο Νταβούτογλου είναι ο μέντορας του Ερτογάν, κι Ερτογάν ο συνεχιστής και εκτελεστής του οράματος. Ενός οράματος που ξεκινά από τον Ερμπακάν κι ακόμα ποιο βαθειά.

 Όραμα όλων είναι η αναβίωση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας. Κάτι που εμπράκτως εφαρμόζουν σήμερα και οι δυο συμπαρασύροντας στο παιγνίδι τους και τον βασανισμένο αραβικό κόσμο.

Ο αραβικός κόσμος χρειάζεται ανάσες από τους τύραννους που τον διοικούσαν τόσα χρόνια, και τώρα που απαλλάχτηκαν [σχεδόν όλοι] από τους τυράννους τους, έτρεξαν οι Τούρκοι να παρουσιαστούν σαν σωτήρες, επιδιώκοντας την  αναγέννηση της Οθωμανικής αυτοκρατορίας και την κυριαρχία της στον αραβικά κόσμο, στους τουρκογενείς λαούς, αλλά κυρίως να γίνουν πρωτίστως περιφερειακή δύναμη και στο τέλος, μια ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ.

Στο ισλαμικό κόμμα της Τουρκίας, τίποτα δεν έχει αλλάξει, από τον Νετσμετίν  Έρμπακαν, στον λάϊτ Τουρκούτ Οζάλ έως το ππάπι Αμπντουλάχ Γκιούλ, και από τον Αχμέτ Νταβούτογλου, στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερτογάν και τίποτα δεν είναι τυχαίο.
Ο πρώτος που είχε αγκαλιάσει τους τουρκογενείς λαούς όπως το Αζερμπαϊτζάν, το Τουρκμενιστάν και τους άλλους, ήταν ο μακαρίτης ο Τουρκούτ Οζάλ.

Η Ρήξη με το Ισραήλ ήταν προσχεδιασμένη.
Όταν στην οικονομική διάσκεψη του Νταβός έκανε παρατήρηση στον Ισραηλινό πρωθυπουργό Σιμόν Πέρες για τον αποκλεισμό της Γάζας και τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους Παλαιστίνιους, ο Πέρεζ του ανταπάντησε ‘τι θα έκανες εσύ αν σου έριχναν πυραύλους κάθε μέρα στην Κωνσταντινούπολη’ ? Ο πολύς ‘κύριος’ Έρτογαν σηκώθηκε και έφυγε θυμωμένους από την διάσκεψη δηλώνοντας ότι δεν θα ξαναπήγαινε ποτέ ξανά στο φόρουμ του Νταβός και ότι κανείς ΔΕΝ μιλά στον Πρωθυπουργό της Τουρκίας σε αυτό το ύφος. (αγκρίστικε)

Ο Εθνικιστής / Ισλαμιστής Κύριος Ερτογάν έχει δώσει επίσημη εντολή σε όλους του Υπουργού του καθώς και στους πρεσβευτές του Τουρκικού κράτους, όπως στις συναντήσεις τους με τους ξένους ηγέτες, να μιλούν ΜΟΝΟ την Τούρκικη γλώσσα. Τους έχει απαγορεύσει να μιλούν αγγλικά. (μάλλον το έκανε για να καλύψει τη δικιά του γύμνια και αδυναμία να μιλά αγγλικά)

Ο κύριος Έρτογαν είναι ο πρώτος ηγέτης της Τουρκίας που είναι απόφοιτος Ιερατικής σχολής, αλλά συνάμα είναι και η μόνη μόρφωση που έχει, στα δε νεανικά του χρόνια ήταν ποδοσφαιριστής.
Όταν ήταν δήμαρχος Κωνσταντινούπολης ο κύριος Ταγίπ Ερτογάν, απήγγειλε ένα ποίημα προς τα πλήθη το οποίο έγινε η αιτία να του στερηθούν τα πολιτικά του δικαιώματα για δυο χρόνια από τα Τούρκικα δικαστήρια. Το ποίημα μιλούσε για μιναρέδες που οι θόλοι τους θα γίνουν σπαθιά να τρυπήσουν τους άπιστους εχθρούς της Τουρκίας.

Ο Μέγας Ερτογάν έγινε δεκτός στον Λευκό Οίκο από τους Αμερικανούς με τιμές αρχηγού κράτους, όντως στερημένος των πολιτικών του δικαιωμάτων από τα δικαστήρια της χώρας του, κάτι πρωτοφανές για τους ενοίκους του Λευκού Οίκοι και γενικά της Αμερικανικής πολιτικής.
{καπούτι}

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ