Μια μικρή πόλη γεννιέται στο Φασούρι Λεμεσού

Lanitis Farm Golf

 http://www.foni-lemesos.com/

Πανέτοιμος εμφανίζεται ο Όμιλος Λανίτη για να ξεκινήσει την υλοποίηση μέσα στο 2011 στο Φασούρι, ενός έργου το οποίο, ξεπερνά τα όρια μιας συνηθισμένης επένδυσης και θα αποτελέσει ορόσημο της νέας Λεμεσού και ιδιαίτερα των δυτικών περιοχών.
Το έργο θα περιλαμβάνει πολυτελείς επαύλεις και άλλους χώρους κατοίκησης που θα πλαισιώνονται με πάρκα και άλλη υποδομή και βέβαια γήπεδο γκολφ το οποίο, με βάση τους σχεδιασμούς και τα χρονοδιαγράμματα που τίθενται, θα μπορεί να υποδεχτεί τους πρώτους γκόλφερ το 2013.
Το γήπεδο γκόλφ θα κατασκευαστεί ένα χιλιόμετρο δυτικά του My Mall και 500 μέτρα νότια του Fassouri Waterpark μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον όπου κυριαρχούν οι εσπεριδοκαλλιέργειες και συστάδες από ευκαλύπτους. Σύμφωνα με την εταιρεία Lanitis Farm Golf Ltd που δημιουργήθηκε προκειμένου να σχεδιάσει, αναπτύξει και λειτουργήσει το σημαντικό αυτό έργο το κόστος του οποίου υπολογίζεται να ανέλθει στα 450 εκατομμύρια ευρώ, η συνολική ανάπτυξη βρίσκεται στο τελικό στάδιο της εξασφάλισης της Πολεοδομικής Άδειας. Εκκρεμεί μόνο η γνωμάτευση του Τμήματος Περιβάλλοντος και η Δημόσια Ακρόαση.
Βασικό χαρακτηριστικό της όλης ανάπτυξης, σύμφωνα με το masterplan που εκπονήθηκε από την εταιρεία EDAW, είναι η δημιουργία ενός συγχρόνου, ολοκληρωμένου project, βασισμένου στα πρότυπα της σύγχρονης κυπριακής αρχιτεκτονικής. Θα περιλαμβάνει γήπεδο γκολφ 18 οπών σχεδιασμένο από τον Cabell Robinson, Country Club, πάρκο πολλαπλών δραστηριοτήτων, χώρους πρασίνου και πολυτελείς επαύλεις και διαμερίσματα, που προορίζονται τόσο για μόνιμες όσο και για εξοχικές κατοικίες, αφού το γήπεδο γκολφ θα είναι το μοναδικό στην Κύπρο, που βρίσκεται μέσα σε αστική περιοχή. Το πάρκο δραστηριοτήτων έκτασης δέκα χιλιάδων τ.μ. θα είναι πλήρως το πιο τεχνημένο και θα περιλαμβάνει γήπεδα τένις, ποδοσφαίρου, πετόσφαιρας και καλαθόσφαιρας, πισίνες και παιχνιδούπολη. Στο ίδιο χώρο θα δημιουργηθεί επίσης Κέντρο Υγείας και Αθλητισμού με SPA, γυμναστήριο και εσωτερική πισίνα.

Απαντώντας στο ερώτημα «πως το έργο θα ενταχθεί στην ευαίσθητη περιοχή του Φασουρίου και της Αλυκής και πως θα συμβάλλει στην ανάδειξη και την προστασία του περιβάλλοντος;», ο υπεύθυνος του έργου Μιχάλης Μίτσιγκας, ανέφερε στην «Φ» ότι η Εταιρεία Lanitis Farm Golf Ltd έχοντας υπόψη την περιβαλλοντική σημασία της γύρω περιοχής, έχει αναθέσει σε ανεξάρτητο Οίκο Μελετών την εκπόνηση εξειδικευμένων ερευνών με σκοπό την εξέταση όλων των πιθανών παραγόντων επηρεασμού του περιβάλλοντος, ζητώντας και συγκεκριμένη πρόταση μέτρων για εκμηδενισμό των πιθανών αρνητικών επιπτώσεων.

Όλα τα μέτρα που έχουν προταθεί από τους μελετητές έχουν υλοποιηθεί ή θα υλοποιηθούν στο έργο, ανέφερε ο κ. Μίτσιγκας επισημαίνοντας ότι, εκπρόσωποι της Εταιρείας έχουν συζητήσει και ανταλλάξει απόψεις με όλα τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα, για την προστασία και ανάδειξη του περιβάλλοντος της περιοχής. Tο έργο περιλαμβάνει μεγάλους δημόσιους χώρους πρασίνου που καταλαμβάνουν συνολική έκταση 177,000 τ.μ. και έχουν στρατηγικά σχεδιαστεί ώστε να εξασφαλίζουν την συνέχιση των βιολογικών δραστηριοτήτων της περιοχής και μετά την κατασκευή του έργου.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ