Πέθανε ο δικτάτορας Δ. Ιωαννίδης

Στ’ ανάθεμα τζιε που τζιαμέ τζιε τζιή. Κακό σκυλί κακό ψόφο. Στην κόλαση να χοχλάζεις τρισκατάρατε, τζιε να ΜΕΝ υβρίσκει παμόν η ψυσιή σου για όσα κακά έφερες στον τόπο μου.

16 Αυγούστου 2010, 14:54

Την τελευταία του πνοή άφησε το πρωί ο Δημήτρης Ιωάννιδης, ο άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του με μια από της πιο μαύρες σελίδες της νεότερης ιστορίας της Ελλάδας, καθώς υπήρξε απ’ τους πρωτεργάτες του πραξικοπήματος των συνταγματαρχών και υπεύθυνος για την εισβολή των αρμάτων στο Πολυτεχνείο.
Ο 87χρονος Δ. Ιωαννίδης ένιωσε δυσφορία χθες το πρωί (πιθανότατα από θερμοπληξία) και μεταφέρθηκε στο Κρατικό Νίκαιας όπου εξέπνευσε σήμερα το πρωί.
Ο Δ. Ιωαννίδης είχε καταδικαστεί σε θάνατο για το πραξικόπημα, η ποινή του όμως, όπως και των υπολοίπων πρωτεργατών, είχε μετατραπεί σε ισόβια, ενώ ο μέχρι τέλους αρνήθηκε να ζητήσει χάρη.
Στη διάρκεια της Χούντας διετέλεσε διοικητής της ΕΣΑ. Τον Νοέμβριο του 1973 και μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, ηγήθηκε δικού του πραξικοπήματος με το οποίο ανέτρεψε το Γεώργιο Παπαδόπουλο.
Το δικτατορικό καθεστώς του Ιωαννίδη, που αποδείχτηκε σκληρότερο από το προηγούμενο, προχώρησε στο πραξικόπημα στην Κύπρο – με το οποίο ανετράπη ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος – και αυτό οδήγησε στην τραγωδία της Κύπρου το καλοκαίρι του 1974.

47 Responses

  1. akamatos says:
    Τι σας παραξενεύει το ότι ήταν “αμετανόητος”; Ποιος μετάνιωσε για τις πράξεις του;
    - Μετάνιωσε ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, για το πως έκανε το πολίτευμα;
    - Μετάνιωσε ο Καραμανλής για την πενταετία του;
    - Μετάνιωσαν οι εκλεκτοί διπλωμάτες της Ντόρας Μπακογιάννη που δεν επέτρεψαν στους συναδέλφους τους που κρίνονταν δυσμενώς από το Ανώτατο Υπηρεσιακό Συμβούλιο του Υπουργείου Εξωτερικών να ασκήσουν το προβλεπόμενο από το Σύνταγμα “δικαίωμα ακροάσεως” και να υπερασπιστούν τον εαυτό τους, από άδικες, ανύπαρκτες και προ 30ετίας κατηγορίες ότι δήθεν φτερνίστηκαν.
    - Μετάνιωσαν οι εκλεκτοί διπλωμάτες της Ντόρας Μπακογιάννη, που αρνιόνταν επί μία 10ετία να συμμορφωθούν προς τις συνεχώς εκδιδόμενες ακυρωτικές αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας, όταν αποφάσιζαν σαν αποκλειστικά μέλη του Ανώτατου Υπηρεσιακού Συμβουλίου;
    Τώρα που οι διπλωμάτες έχασαν επιδόματα, τους φορολογείται το επίδομα εξωτερικού, θα πάρουν μικρή σύνταξη, τα υπηρετήσουν 35ετία και θα χρειάζονται 40 χρόνια για την ψωροσύνταξή τους (θα υποχρεωθούν να εξαγοράσουν χρόνια σπουδών και στρατιωτικής θητείας ενώ οι εξ αυτών Αιγυπτιώτες δεν έχουν καν υπηρετήσει), και ικετεύουν την συμπαράσταση του κόσμου, νομίζετε ότι μετάνιωσαν; Όχι, αν τους δινόταν η ευκαιρία θα έδειχναν πάλι -ομόφωνα όπως έκαναν πάντα – την πλήρη περιφρόνησή τους στις αποφάσεις του Συμβουλίου Επκρατείας.
    Μην κατηγορούμε λοιπόν μόνο τον Ιωαννίδη ότι ήταν “αμετανόητος” λες και ήταν αυτός και μόνο …

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ