ΣΟΥΜΑ μαν 2

Η Σούμα…….
  1. Η Ομόνοια νόμισε ότι ‘έκτισε’ υπέρ ομάδα και ότι αδικείται που παίζει στην Κύπρο, μέχρι που έφαγε τον μπάτσο της ζωής της από την Red Bull έλα όμως που δεν βάζουν μυαλό εκεί στην Παπανικολή? ‘Κατάφεραν με τις προκλητικές (σε λεφτά) μεταγραφές να τους μισήσει η Κύπρος όλη. Τι άλλο κατάφεραν? Ά ναι, Να πάθουν πανωλεθρία από τους Αυστριακούς. Δεν έχουν καμία δικαιολογία. Ο σερ Τάκης πέρα βρέχει …… χαλούμι πάρτι κάνει, αποδεικνύεται πολύ μικρός για να αποκαλείτε ‘σερ’, και μιας και το έφερε η κουβέντα από πού αποκόμισες φίλε Τάκη τον τίτλο του σερ? Από την παράγκα του Σωκράτη? (όχι του αρχαίου, του άλλου). Οι ακριβοπληρωμένοι παικταράδες τις ομόνοιας (οι βεντέτες) τα κονομάνε γερά, οδηγούν ακριβές κουρσάρες και σέρνονται στο γήπεδο, οι δε κακές οι γλώσσες λένε πως ξενυχτάνε και μπεκρουλιάζουν μάλιστα και γίνονται ‘’ΣΝΙΦ-Α’ στο μεθύσι. Ο Πρόεδρος Μίλτος τα βλέπει όλα (όπως τον Πιπεράρη ένα πράμα) αλλά τη τον νοιάζει? Εν δικά του λεφτά τίποτα? (22 εκατομμύρια προυπολογισμό, λένε οι κακές γλώσσες). Το 96 ήταν εργολάβος και έκτιζε σπίτια με δυο-τρείς πόντιους εργάτες στην Τάλα και στην Πάφο και σήμερα έγινε ο Εθνικός εργολάβος και κτίζει για την Νέα Κύπρο, όποια πέτρα κι αν συκώσεις, θα συναντήσεις την ταμπέλα του μάστρε-μιλτή από κάτω. Τον χρησιμοποιεί ο αυτοκράτορας Δημήτριος ο Α’ για να δίνει τα λεφτά του κράτους στην ομάδα του λαού και να μην φαίνετε ο ίδιος. Ο λαός έχει πληγωθεί από την εμφάνιση στην Αυστρία αλλά έχει την πιπίλα του περσινού δώρου (πρωταθλήματος) από το Αποέλ, να πιπιλά για άλλα 7 χρόνια και ίσως και πάλι να μην να δει ξανά πρωτάθλημα. Ο Πρόεδρος (ένας είναι ο Πρόεδρος) έφυγε από το γήπεδο στο 4-0. Όχι δεν χάθηκε ο κόσμος με τον αποκλεισμό αλλά η 4αρα όμως πληγώνει. Υπάρχει φυσικά και η δεύτερη ευκαιρία αλλά όχι και 3η. Ο Τιμούρ χρειάστηκε χρόνια να κτίσει ομάδα με ομοιογένεια, πίστη και ήθος, το ίδιο και ο ΙΒΑΝ (ένας είναι ο ΙΒΑΝ, Ο Τρομερός), Κέρδισαν όσα δεν μπορεί κανείς άλλος να κερδίσει στην Κύπρο, μόνο αυτοί έχουν την συνταγή της επιτυχίας, κι αν στο μυαλό του Προέδρου στριφογυρίζει ο διακαής πόθος που λέγετε Τιμούρ? Λιγάκι δύσκολο το βλέπω, γιατί απλά τον Τιμούρ δεν θα τον αφήσουν να πετύχει στην ομόνοια όπως δεν τον άφησαν να πετύχει ούτε και στον Ολυμπιακό. Ο Τιμούρ όμως είναι κρίμα που αφυπηρέτησε στην εθνική της χώρας του και το ξέρει, του λείπει η καθημερινή προπόνηση, και η αδρεναλίνη του είναι στο Ναδίρ. Θέλει να γυρίσει στο μάχιμο ποδόσφαιρο αλλά αν δεχτεί τα δώρα του Προέδρου (ένας είναι ο Πρόεδρος) ίσως να διαπράξει το ίδιο σφάλμα που έκανε όταν δέχτηκε τα δώρα και τους όρους του Κόκκαλη. Το δις εξ αμαρτίν, ουκ ανδρός σοφού και ο Τιμούρ δεν ξέρει Αρχαία ελληνικά. Η 2η ευκαιρία και τελευταία είναι γαλαζοκίτρινη και ακούει στο όνομα Μέταλιστ Κάρκιβ Ουκρανίας, η οποία τερμάτισε στη Τρίτη θέση την περσινή περίοδο.
  2. Το  ΑΠΟΕΛ είναι Ομάδα Ευρωπαϊκή με Προπονητή και παίχτες  που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν μέσα και έξω από το γήπεδο και αντί να μιλούν, παίζουν μπάλα. Μπράβο για τη σπουδαία επαγγελματική εμφάνιση και τη Νίκη με 1-3.
  3. Η ΑΝΟΡΘΩΣΗ. Τα κατάφερε, μπράβο της. Είχε το πιο εύκολο έργο από όλους αλλά αυτό δεν λέει τίποτα. Τα κατάφερε και κέρδισε οπαδούς, ηρεμία και φυσικά πρόκριση με 3-1. Ο ΚΑΦΟΥ έβγαζε μάτια (ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει στην ομόνοια που τον διώξανε). Ωραίος τύπος ο προπονητής της ΑΝΟ. Ο Όγιος βγάζει μια χημεία επιτυχίας με τους ποδοσφαιριστές του, μου θυμίζει κάτι από Τιμούρ, κι αν πετύχη στην ΑΝΟ? Από Όγιος θα γίνει Άγιος για τον κόσμο της ΑΝΟ.
  4. Ο Απόλλων. Τα έδωσε όλα, όσα του έμειναν δηλαδή, μετά το ξεπούλημα Σαγκόι-Αβραάμ φυσικά, και οι παίχτες του υπερέβαλαν εαυτόν. Ό Κοσόφσκι όμως, γιατί να βγάλει αγκωνιά? Ο Κρισμάρεβιτς γιατί να αποβληθεί? και άφησε την ομάδα του χωρίς προπονητή εκεί που τον χρειαζόταν πιο πολύ? Γερμανό που θέλετε εκεί…….!!!
Οπόταν…, Ο Απόλλωνας έμεινε έξω (σύνδρομο ΚΟΡΚ ΣΙΤΗ), Η Ομόνοια περνά στο Europa (σύνδρομο DOWN) και αντιμετωπίζει την Μέταλιστ Ουκρανίας ενώ ο ΑΠΟΕΛ έχει δύσκολο έργο απέναντι στην παγκόσμια πρωταθλήτρια την Ισπανική σχολή, παρά στην Χετάφε σαν ομάδα, έχει όμως το σύνδρομο του ΝΙΚΗΤΗ! ….. Καλά Μπάνια.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ