Η Τράπεζα Κύπρου: Πουλά το Aphrodite Hills 93 εκατομμύρια ευρώ

Πάει και το InterContinental Hotel Aphrodite Hills Resort. Ποιος έχει σειρά;

Η Τράπεζα Κύπρου κατέχει το 75% του μετοχικού κεφαλαίου του Aphrodite Hills

Υποψήφιος αγοραστής είναι μεγάλο επενδυτικό ταμείο του εξωτερικού, το οποίο δραστηριοποιείται στην αγορά και εκμετάλλευση μεγάλων ακινήτων.

Η Τράπεζα Κύπρου: Πουλά το Aphrodite Hills 93 εκατομμύρια ευρώ

Κοντά στην πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών του Συγκροτήματος Aphrodite Hills, βρίσκεται η Τράπεζα Κύπρου. Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξέλιξη, αφού πρόκειται για μια κίνηση συνδεδεμένη με μη εξυπηρετούμενο δάνειο, το οποίο αγγίζει τα 100 εκατομμύρια ευρώ. Στην ουσία πρόκειται για την πρώτη πώληση τέτοιου είδους και ανοίγει το δρόμο για παρόμοιες κινήσεις με βάση μη εξυπηρετούμενα δάνεια στο μέλλον. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ» το deal ήταν συμφωνημένο εδώ και δυο εβδομάδες, αλλά ανακοινώθηκε μόλις τη Δευτέρα. Οι διες πληροφορίες αναφέρουν ότι η Τράπεζα θα καρπωθεί ποσό 93 εκ. ευρώ.
InterContinental Hotel Aphrodite Hills Resort,
 Η ανάπτυξη, η οποία περιλαμβάνει και το θέρετρο Aphrodite Hills Golf Resort και αριθμό αδιάθετων διαμερισμάτων και πολυτελών επαύλεων. Σύμφωνα με πληροφορίες  υποψήφιος αγοραστής είναι μεγάλο επενδυτικό ταμείο του εξωτερικού, το οποίο δραστηριοποιείται στην αγορά και εκμετάλλευση μεγάλων ακινήτων, με σημαντικές επενδύσεις σε Ιταλία και Ελλάδα.

Η Τράπεζα Κύπρου κατέχει το 75% του μετοχικού κεφαλαίου του Aphrodite Hills, ενώ το άλλο 25% είναι ιδιοκτησία του Ομίλου Λανίτη.  Αναμένεται ότι ο επενδυτής θα αποκτήσει το 75% των μετοχών, η Τράπεζα Κύπρου θα παραμένει στο μετοχικό κεφάλαιο με ποσοστό γύρω στο 2% και ο Όμιλος Λανίτη θα διατηρήσει ποσοστό περίπου 15 τοις εκατόν.

Κ

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ