Γιατί, δεν πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά τις Ζωές των άλλων στο Facebook!

Να γιατί δεν πρέπει να παίρνουμε στα σοβαρά τις Ζωές των άλλων στο Facebook.

Όλοι στο Facebook φαίνεται να περνούν Ζωή χαρισάμενη, ή όπως αλλιώς έλεγε κι η γιαγιά Ελένη (μια είναι η γιαγιά Ελένη) Ζωή κι κότα.

Διασκέδαση, Περιπέτειες, Απίθανες δουλειές, όλα αυτά τα αρκετά προκλητικά και που σε κάνουν να νιώθεις άβολα, άτυχος, ανικανοποίητος, ημιτελής και ζήλια για όλα αυτά τα καλά που δεν βιώνεις εσύ, αλλά και που είναι όλα ένα μεγάλο ψέμα.
Κανένας στην πραγματικότητα δεν είναι τόσο ευτυχισμένος όσο δηλώνει στον "τοίχο" του (Status wall) στο Facebook, η πραγματικότητα που βιώνει ο καθένας, είναι εντελώς αντίθετη.

Άρα, την επόμενη φορά που θα σας φάει η ζήλια και θα τρώγεται τα νύχια σας από τα τρελά και παλαβά των φίλων σας στο Facebook, και για την απίθανη ζωή που ζούνε, ή για τις ρομαντικές ιστορίες, ή τις περιπέτειες κλπ. να θυμάστε... το πιο πιθανό είναι να είναι φτιαχτά, απλά να έχουν φτιάξει μια ιστορία ή ένα παραμύθι ειδικά για τα κοινωνικά δίχτυα, ασυναίσθητα και χωρίς ευαισθησία.
youbeauty.com
Στο τέλος της ημέρας, το Facebook είναι ένας κόσμος στο υπόβαθρο του Ναρκισσισμού, όπου τα καλύτερα, τα πιο αστεία και τα πιο διασκεδαστικά στοιχεία στοιχεία της ζωής μας δημοσιεύονται, ενώ τα ανούσια, τα βαρετά και τα θαμπά της καθημερινότητας μας ποτέ δεν αναρτούνται.

Όλες οι αναρτήσεις στον "τοίχο" προσαρμόζονται αναλόγως, για να φαίνονται καλύτερες και να αντανακλούν τον καθρέφτη της "πραγματικής" μας ζωής, που στην ουσία δεν είναι τίποτα παραπάνω από ταινία επιστημονικής φαντασίας και στο πως θέλουμε οι άνθρωποι να μας βλέπουν,

Ποια είναι η λύση;
Πήγαινε ζήσε τη Ζωή σου, επικεντρώσου στην σημερινή πραγματικότητα και αγνόησε το τσίρκο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Θα είσαι πιο ευτυχισμένη, και πολύ χαρούμενος.

Επεξεργασία: @kapouti 

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ