«Έτσι μας εξαπάτησε ο CEO της Neo & Bee» Για πρώτη φορά πρώην στελέχη της εταιρείας λύνουν τη σιωπή τους

neo-bee.com
Αποκαλυπτικό: «Έτσι μας εξαπάτησε ο CEO της Neo & Bee» Για πρώτη φορά πρώην στελέχη της εταιρείας λύνουν τη σιωπή τους

Ο πρώην COO της εταιρείας Neo& Bee, Γιώργος Παπαγεωργίου και o πρώην υπεύθυνος Συμμόρφωσης και Διαχείρισης Κινδύνων Όιστειν Άμπι, ρίχνουν για πρώτη φορά φως στην υπόθεση της εξαφάνισης του πρώην CEO, της εταιρείας διαχείρισης bitcoin στην Κύπρο, Ντάνι Μπρούστερ, υποστηρίζοντας ότι για όσα έγιναν, δεν υπάρχουν ευθύνες στο σύστημα διαχείρισης του εικονικού νομίσματος, αλλά στις πράξεις ενός ανθρώπου.
Την πλήρη εικόνα γύρω από την εξαφάνιση του Ντάνι Μπρούστερ, θέλησαν να δώσουν τα δύο πρώην στελέχη της εταιρείας, Neo & Bee, με μία εκτενή και περιγραφική δήλωση τους για τα γεγονότα στην παγκόσμια πλατφόρμα ενημέρωσης Reddit.

«Μετά την τελευταία δήλωση που κυκλοφόρησε από τον Danny Brewster, Διευθύνων Σύμβουλο της Neo& Bee Ltd, εμείς, το προσωπικό που συμμετείχαμε σε εκτελεστικό επίπεδο στις εργασίες της Neo & Bee, θεωρούμε σκόπιμο και δικαιολογημένο να προβούμε στην ακόλουθη δήλωση σχετικά με τις αναλήθειες και τα ψέματα που τρέφουν τους επενδυτές, τους πιστωτές και το κοινό. Είχαμε επιλέξει να παραμείνουμε σιωπηλοί, μέχρι αυτή τη στιγμή, αφού διατηρούσαμε την ελπίδα ότι η κατάσταση θα αναστρεφόταν.»

Τα δύο πρώην στελέχη υποστηρίζουν ότι η διοίκηση της εταιρείας, έτρεφε το προσωπικό με ψέματα.

«Είχαμε παραπλανηθεί και η αλήθεια ήταν ασαφής και κρυμμένη κάτω από τόσα πολλά στρώματα, παράγοντες που σε συνδυασμό με το φόρτο εργασίας μας, αποδείχθηκαν αρκετοί για να επιτρέψουν στον διευθύνων σύμβουλο να λειτουργεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να δίνει λόγο σε κανένα, έχοντας πλήρη έλεγχο όλων των bitcoins, μέχρι το σημείο που ήταν πια πολύ αργά.»

Η δήλωση τους, εξηγεί κατά μεγάλο βαθμό τη σύγχυση που επικρατεί γύρω από τα κεφάλαια της εταιρείας και πώς δαπανήθηκαν. Αρχικά, ο υπεύθυνος για την συγκέντρωση 9.400 bitcoins, Ντάνι Μρούστερ, ενημέρωσε το διαχειριστή της ομάδας του, ότι είχαν πέσει στα 5.000 bitcoins την 18η Μαρτίου . Την επόμενη μέρα, ο Μπρούστερ ενημέρωσε την ομάδα διαχείρισης, ότι είχαν πέσει στα 140 bitcoins σε μια συνεδρίαση .

Ο κύριος Μπρούστερ, έδωσε μία πολύ πρόχειρη και ασυνάρτητη ανάλυση, επιχειρώντας να εξηγήσει που δαπανήθηκαν τα κεφάλαια. Μετά την αποκάλυψη για την έλλειψη κονδυλίων στους υπαλλήλους του, επιχείρησε να πουλήσει περισσότερες «μετοχές κέρδους» για να αυξήσει τη ρευστότητα. Όλοι οι εργαζόμενοι πρόβαλαν ισχυρές αντιρρήσεις, στην ιδέα του Ντάνι Μπρούστερ και από εκείνη τη στιγμή μέχρι σήμερα, η ρευστότητα δεν αυξήθηκε ποτέ ξανά.

Μετά από αυτή την είδηση, το προσωπικό έκανε προσπάθειες για να απομακρύνει τον Ντάνι Μπρούστερ, από τη θέση του στις 20 Μαρτίου, κίνηση η οποία τον βρήκε σύμφωνο, ενώ λίγο μετά ο CEO της εταιρείας εξαφανίστηκε απ' την Κύπρο για πάντα.

Ο κύριος Μπρούστερ, ήρθε στο γραφείο για μία ώρα την Πέμπτη στις 20 του μήνα και μία ώρα την Παρασκευή στις 21.

Την Πέμπτη, τα μέλη της ομάδας διαχείρισης της εταιρείας, κατέστησαν σαφές στον Διευθύνων Σύμβουλο τους, ότι ήταν κοινή επιθυμία όλων να απομακρυνθεί από τη θέση του.

Ο Ντάνι συμφώνησε να παραιτηθεί μετά τη μεταβίβαση του ελέγχου της εταιρείας στους επενδυτές . Ισχυρίστηκε ότι θα πετούσε στη Βρετανία για να μιλήσει με τους επενδυτές, την επόμενη κιόλας εβδομάδα.

Μετά την αναχώρηση του τη Δευτέρα 24 του μηνός, κανείς δεν ήταν σε θέση να έρθει σε επαφή μαζί του, μέχρι τις 28 όταν έγραψε ότι λόγω απειλών κατά της ζωής της κόρης του, χρειάστηκε να εγκαταλείψει την Κύπρο και να παραμείνει στην Αγγλία, παρά το γεγονός ότι η κόρη του βρισκόταν ακόμη στην Κύπρο.

Η υποτιθέμενη απειλή που έλαβε μέσω email έχει ημερομηνία αποστολής, 26 Μαρτίου, ενώ ο κ. Μπρούστερ, είχε εξαφανιστεί πολύ πριν από αυτή την ημέρα.

Ενημερώσαμε τις τοπικές αρχές για την υποτιθέμενη απειλή στις 28, δεδομένου ότι τέτοιου είδους απειλές, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με σοβαρότητα και μας απάντησαν ότι, ήταν η πρώτη φορά που άκουγαν οτιδήποτε για την υπόθεση, αφού δεν είχε γίνει καμία τέτοια καταγγελία.

Παράλληλα οι εργαζόμενοι, διαψεύδουν τους ισχυρισμούς του Μπρούστερ, ότι δεν εγκατέλειψε την Κύπρο, έχοντας μαζί του χρήματα της εταιρείας, δήλωση η οποία επίσης δεν ισχύει, αφού εξακολουθεί να έχει στην κατοχή του τα υπόλοιπα 140 bitcoin της εταιρείας.

«Τα 140 bitcoin δεν παραδόθηκαν ποτέ για την κάλυψη οποιουδήποτε χρέους ή λειτουργικών εξόδων, παρά τις προφορικές διαβεβαιώσεις του.»

Η αξίωση του αργότερα, ήταν ότι ο δικηγόρος του, τον είχε συμβουλέψει να μην επιστρέψει τα νομίσματα.

Στη δήλωση τους, οι πρώην εργαζόμενοι της εταιρείας, ισχυρίζονται ότι ο Μπρούστερ έχει στην κατοχή του πάνω από πενήντα bitcoins που ανήκουν σε δύο υπαλλήλους, και άλλα τόσα που ανήκουν σε άτομα, τα οποία του ζήτησαν να τα επενδύσει για λογαριασμό τους.

«Εμείς θα παραμείνουμε σε επαφή με την κοινωνία και τις αρχές, μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση. Αυτή ήταν η πράξη ενός ατόμου, που είχε τον πλήρη έλεγχο της επιχείρησης, των κεφαλαίων και όχι της τεχνολογίας και σίγουρα όχι του bitcoin. Αυτό που παρακολουθούμε, είναι ο πυρήνας, μιας αποτυχίας στην εταιρική διακυβέρνηση, η οποία είναι πιο συχνά διάχυτη σε συμβατικές επιχειρήσεις από ότι στις επιχειρήσεις bitcoin», ανέφεραν τα πρώην στελέχη της εταιρείας, καταλήγοντας «Σε αντίθεση με τις συμβατικές επιχειρήσεις, όπου ο κανονισμός είναι η μόνη απάντηση, εδώ υπάρχουν τα διαθέσιμα εργαλεία, ώστε να διασφαλιστεί πως στο μέλλον δεν θα συμβούν παρόμοια περιστατικά.»

tothemaonline.comcyprusnews.eu

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ