Ο «Υπνοβάτης» που σοκάρει στη σχολή Καλών Τεχνών

Ο «Υπνοβάτης» που σοκάρει Στήθηκε στη σχολή Καλών Τεχνών της Βοστόνης στην Αμερική και οι φοιτήτριες θέλουν να φύγει.
Διχάζει τις φοιτήτριες ιδιωτικής σχολής Καλών Τεχνών στη Βοστόνη το γλυπτό του γυμνού «υπνοβάτη» που τοποθετήθηκε εν όψει έκθεσης έργων τέχνης, σε κεντρικό σημείο της φοιτητικής εστίας.
Στο ανατριχιαστικά ρεαλιστικό γλυπτό του καλλιτέχνη Τόνι Ματέλι, εικονίζεται ένας άνδρας με το εσώρουχό του σε μια στάση που θυμίζει κάτι μεταξύ υπνοβάτη, αλλά και ζόμπι.
Magnify Image


Κάποιοι σοκαρισμένοι άρχισαν να μαζεύουν υπογραφές για την απομάκρυνση του, υποστηρίζοντας ότι προκαλεί φόβο αλλά και υπόνοιες σεξουαλικής επίθεσης. Μέχρι τώρα έχουν υπογράψει περίπου 300 άνθρωποι που ζητάνε να φύγει ο «Υπνοβάτης» από τη Σχολή.  

Με αυτές όμως τις αντιδράσεις το γλυπτό πέτυχε το σκοπό του αφού σύμφωνα με την υπεύθυνη της έκθεσης στόχος ήταν να προκαλέσει αντιδράσεις και συζητήσεις, συνδέοντας την έκθεση με τον έξω κόσμο.
Magnify Image

Μια από τις φοιτήτριες, η Μπρίτζετ Σράινερ δήλωσε στην Boston Globe ότι ανατρίχιασε μόλις είδε το γλυπτό, πιστεύοντας ότι ένας γυμνός άνδρας περιφέρεται στην εστία. «Ενοχλεί, αλλά με την καλή έννοια» ήταν το σχόλιο της καθηγήτριας Αγγλικών Σάρα Ράντελ.


american-school-search.com / lifo.gr / able2know.org

Comments

  1. H@rcKxps5sL@Ojy305/03/2014, 16:07

    Αναρωτιέμαι πόσες φοιτήτριες το είδαν σαν interactive το γλυπτό...Έλα μεταξύ μας τώρα...Πόσες του κατέβασαν το εσώρουχο;

    ReplyDelete
  2. Ο Νοών... νοείτω05/03/2014, 16:08

    Μάλιστα... σοκάρει το συγκεκριμένο έργο και μάλιστα τους φοιτητές της σχολής των καλών τεχνών και δεν σοκάρουν όλες αυτές (τα περισσότερα δηλαδή, όχι όλα), οι μ@#$κίες της Μαρίνας Αμπράμοβιτς...!

    Σ.Σ.: Στο μυαλό μου ήρθε το τελευταίο πλάνο της ταινίας «Η Λάμψη» (The Shining, 1980 του Στάνλεϊ Κιούμπρικ.

    ReplyDelete
  3. LoveWillSaveUs05/03/2014, 16:09

    άραγε αν ήταν καλοφτιαγμένος με σούπερ μοδάτο εσώρουχο κτλ θα ήθελαν να φύγει;

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ