Παίρνει πολύ κόσμο στον λαιμό του ο Χρ. Ορφανίδης


Το ΣΠΙΤΙ στις Πλάτρες... ποιος θα το πάρει?
Δραματικός θα είναι ο αντίκτυπος στο λιανικό εμπόριο σε περίπτωση που καταρρεύσει η εταιρεία Υπεραγορές Ορφανίδης. Οι δραστηριοποιούμενοι στο λιανικό εμπόριο κάνουν λόγο για δραματικές επιπτώσεις.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του «Φ», σε ενδdεχόμενη κατάρρευση της εταιρείας αναμένεται να βάλουν λουκέτο 200 μικρομεσαίοι προμηθευτές, στους οποίους η εταιρεία οφείλει σημαντικά ποσά, ενώ κάποιοι απ' αυτούς βρίσκονται αντιμέτωποι με πιστώσεις ύψους μισού εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία οφείλει 85 εκατ. Ευρώ στους προμηθευτές της, εκ των οποίων τα €65 εκατ. σε μεγάλους προμηθευτές.

Δραματικές θα είναι και οι επιπτώσεις στην ανεργία, καθώς η εταιρεία εργοδοτεί 1.250 άτομα, τα οποία θα βρεθούν χωρίς εργασία, ενώ άλλοι 2.000 που εργάζονται στους προμηθευτές θα βρεθούν επίσης στην ίδια κατάσταση.


Παράγοντες της αγοράς τονίζουν επίσης ότι δεν πρέπει να θεωρείται ότι οι τράπεζες, ως εξασφαλισμένοι πιστωτές, θα πάρουν τα €145 εκατ. που τους χρωστά η εταιρεία.

Σε συνάντηση που έγινε την Παρασκευή, μεταξύ της εταιρείας και των τραπεζών, οι εκπρόσωποι των τραπεζών δεν έδωσαν οριστικά τη θέση τους κατά πόσον θα τη χρηματοδοτήσουν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του «Φ», επικρατεί έντονος προβληματισμός ανάμεσα στους εκπροσώπους των τραπεζών, από τη μία, σκέφτονται τις αλυσιδωτές επιπτώσεις σε περίπτωση κατάρρευσης της εταιρείας και ότι θα πρέπει να βρεθεί μια λύση και από την άλλη προβληματίζονται κατά πόσον η κατάσταση είναι πλέον μη αναστρέψιμη και ότι το κόστος στήριξής της θα είναι μεγαλύτερο από αυτό που θα προκύψει σε περίπτωση λουκέτου.

Η οριστική αναμένεται εντός της επόμενης εβδομάδας, καθώς θεωρείται σημαντικό η εταιρεία να προλάβει τις γιορτές, εάν τελικά αποφασιστεί να στηριχθεί εκ νέου.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ