Tα θρυλικά Bateaux Mouches αναζητούν νέους πελάτες

Τα Μπατώ Μους είναι κομμάτι της ιστορίας του Παρισιού, ένα σύμβολο της γαλλικής πρωτεύουσας.

Με πάνω από δύο εκατομμύρια επιβάτες κάθε χρόνο είναι η νούμερο ένα, επιλογή πολλών τουριστών. Ο ανταγωνισμός όμως είναι μεγάλος κι έτσι οι ιδιοκτήτες πρέπει να είναι πολύ εφευρετικοί για να τραβήξουν τους τουρίστες.

Τα Bateaux Mouches (στα Γαλλικά: ​[bato ˈmuʃ]) είναι ανοικτά εκδρομικά ποταμόπλοια που προσφέρουν στους τουρίστες που επισκέπτονται το Παρίσι, μια πανοραμική εικόνα του Παρισιού καθώς και τα αξιοθέατα που βρίσκονται κατά μήκος του ποταμού Σηκουάνα -Seine- που διασχίζει την Παριζιάνικη πρωτεύουσα.

Αυτού του είδους τα πλοία αποτελούν μέρος της τουριστικής ατραξιόν του Παρισιού. Ξεκίνησαν να διασχίζουν τον Σηκουάνα σαν ατμόπλοια το 1867.

Ξεχωρίζουν για τα πολλά καθίσματα που διαθέτουν στο κατάστρωμα καθώς και στα πιο κάτω επίπεδα. Τα μοντέρνα ΜΠΑΤΩ σήμερα, διαθέτουν συρόμενες γυάλινες οροφές για να προστατεύουν τους επιβάτες από τα καιρικά φαινόμενα.

Μια απλή διαδρομή με τα ΜΠΑΤΩ είναι διάρκειας μιας ώρας και διαθέτουν μαγνητοφωνημένες περιγραφές των τουριστικών ατραξιόν καθ όλη τη διαδρομή, ενώ είναι εξοπλισμένα με πολύχρωμα φωτάκια για να λούζουν με φως την νυχτερινή διαδρομή.

Ορισμένα πιο εξειδικευμένα ΜΠΑΤΩΣ, διαθέτουν από απλό εστιατόριο μέχρι και εστιατόριο πολυτελείας ενώ κάποια φιλοξενούν δεξιώσεις γάμων και ιδιωτικά πάρτης.

ΠΗΓΗ: Το διαβάσατε στο kapouti.com


Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ