Ετικέτες NFC προτείνει η Nokia «για να μην χάνετε τα κλειδιά σας»

Ελσίνκι: H Nokia ανακοίνωσε ότι θα διαθέσει NFC tag που όταν προσαρτηθούν στην κλειδοθήκη ή στην τσάντα του χρήστη συμβατού smartphone θα καταγράφουν την θέση τους και θα ειδοποιούν σχετικά τον χρήστη.
Nokia Treasure Tag
Πρόκειται για τα Nokia Treasure Tag, μικροσκοπικές συσκευές που εκπέμπουν έναν χαρακτηριστικό ήχο-ειδοποίηση όταν ο χρήστης απομακρυνθεί. Αν ο χρήστης δεν ακούσει την ειδοποίηση, η εφαρμογή στο συμβατό Windows Phone (αργότερα και σε Android και iOS) θα δείξει την θέση του «χαμένου θησαυρού» στον χάρτη.

Τα Nokia Treasure Tag θα αποδειχτούν ιδιαίτερα χρήσιμα για να απαλλαγούμε από το άγχος της απώλειας των κλειδιών ή της τσάντας μας, αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Το Nokia Treasure Tag έχει διαστάσεις 3 x 3 εκατοστά, πάχος 1 εκατοστό, και βάρος 13g, που προσαρτάται στα επιθυμητά αντικείμενα με ένα λουράκι.

Ο τρόπος με τον οποίο λειτουργεί είναι εξαιρετικά απλός: Αφού βάλετε το Nokia Treasure Tag σε κάποιο αντικείμενο, μπορείτε να το συνδέσετε με το κινητό σας είτε μέσω τεχνολογίας NFC είτε μέσω Bluetooth.

Αν λοιπόν αποχωρήσετε από κάποιο χώρο έχοντας ξεχάσει ένα από τα δύο αντικείμενα, οι συσκευές θα εκπέμψουν ένα δυνατό ήχο για να σας ειδοποιήσουν.

Την πρώτη φορά που θα χρειαστεί να συνδέσετε το κινητό σας με το Nokia Treasure Tag, θα σας ζητηθεί να εγκαταστήσετε και την αντίστοιχη εφαρμογή (Nokia Treasure Tag app), η οποία θα γίνει διαθέσιμη από το Windows Phone Store (το app δεν είχε διατεθεί την ημέρα της ανακοίνωσης).

Εφόσον βρεθείτε στην άτυχη περίπτωση να μην ακούσετε την ειδοποίηση, η εφαρμογή θα παρουσιάσει σε χάρτη τη θέση του χαμένου αντικειμένου για να το εντοπίσετε.
 
To Nokia Treasure Tag είναι συμβατό με όλες τις συσκευές που διαθέτουν την αναβάθμιση Lumia Black (σε smartphone με Windows Phone 8). Θα κυκλοφορήσουν επίσης εφαρμογές από τρίτους για το Nokia Treasure Tag και για συσκευές με Android και iOS.

Verizon's Nokia Lumia 1520 Icon has the goods

Tα tag διαθέτουν αποσπώμενη μπαταρία με ονομαστική αυτονομία σε κατάσταση αναμονής 180 ημέρες.

news.in
philenews

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ