Ετοιμάζεται νέα διευθυντική ομάδα στη Λαϊκή Τράπεζα


Πρώτο θετικό μήνυμα η επιστροφή €400 εκατ. στον ELA

Τη διάδοχη κατάσταση μετά την αποχώρηση του Χρίστου Στυλιανίδη από τη θέση του διευθύνοντα συμβούλου εξετάζει το Διοικητικό Συμβούλιο της Λαϊκής Τράπεζας.
Προχθές ο όμιλος ανακοίνωσε ότι ο κ. Στυλιανίδης, «έχει παύσει να εκτελεί τα καθήκοντα του πρώτου εκτελεστικού διευθυντή/διευθύνοντος συμβούλου της τράπεζας από τις 21 Δεκεμβρίου 2012 και έχει αποχωρήσει από την εργοδότηση του στην τράπεζα».
«Ο Τάκης Φειδία συνεχίζει να εκτελεί καθήκοντα ως αναπληρών πρώτος εκτελεστικός διευθυντής και πρόεδρος της εκτελεστικής επιτροπής της τράπεζας».

Ο κ. Στυλιανίδης είχε αναλάβει στις 6 Δεκεμβρίου 2011 τα ηνία της Λαϊκής μετά την παραίτηση του Ευθύμιου Μπουλούτα ενώ προηγουμένως κατείχε τη θέση του αναπληρωτή διευθύνοντα συμβούλου. Η αναζήτηση της νέας διευθυντικής πυραμίδας αναμένεται να γίνει από το εσωτερικό της τράπεζας και το θέμα θα ξεκαθαρίσει σύντομα. Μια από τις θετικές εξελίξεις με τη Λαϊκή Τράπεζα είναι η επιστροφή, την προηγούμενη Παρασκευή, του ποσού των €400 εκατ. στον μηχανισμό έκτακτης ρευστότητας ELA (Emergency Liquidity Assistance), αν και η τράπεζα έχει κάνει χρήση του χρηματοοικονομικού εργαλείου σε αρκετά μεγάλο βαθμό. Για πρώτη φορά μετά από 18 μήνες ο όμιλος έδειξε τα πρώτα θετικά σημάδια που μεταφράζονται σε σταθεροποίηση των καταθέσεων. Ως προς θέματα με καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα στις 13 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί έκτακτη γενική συνέλευση. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα προταθεί τακτικό ψήφισμα προς έγκριση όπως η εταιρεία συνεχίσει τις εργασίες της και όπως εξουσιοδοτηθεί το ΔΣ να λάβει κατά την απόλυτή του κρίση οποιαδήποτε μέτρα κρίνει ότι θα βοηθήσουν στην επίτευξη του εταιρικού σκοπού της εταιρείας. Παράλληλα, θα τεθεί προς ψήφιση ειδικό ψήφισμα για τροποποίηση καταστατικού σε σχέση με τον διορισμό αναπληρωτή συμβούλου που θα διευκολύνει τον διορισμό και για άτομα που δεν έχουν μόνιμη διαμονή στην Κύπρο.

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ