ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΙΛΛΗΚΑΣ Σε βαθύτερη ύφεση μας οδηγεί το Μνημόνιο


Σε βαθύτερη ύφεση μας οδηγεί το Μνημόνιο
Η συνταγή του Μνημονίου «θα μας βυθίσει σε βαθύτερη κρίση και θα μεγαλώσει τις ουρές των ανέργων», σημείωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Γιώργος Λιλλήκας, μιλώντας απόψε σε πολιτική συγκέντρωση στο οίκημα του Αχιλλέα Καϊμακλίου ενώπιον πλήθους φίλων και υποστηρικτών της υποψηφιότητας του. Ο κ. Λιλλήκας τόνισε ότι αυτή την περίοδο κυριαρχεί «ένα κλίμα πιέσεων για την υπογραφή ενός Μνημονίου που το χαρακτηρίζει η φιλοσοφία της ύφεσης και της οικονομικής ανασφάλειας», προσθέτοντας πως «οι όροι του Μνημονίου, όπως δημοσιεύθηκαν, είναι ισοπεδωτικοί και κοινωνικά άδικοι». 


Επισήμανε ότι «δεν πρόκειται να βγούμε απο την κρίση μόνο με τη λιτότητα» και υπογράμμισε ότι «για να μπούμε σε τροχιά ανάπτυξης, πρέπει να προωθήσουμε μέτρα και κίνητρα για επενδύσεις», τονίζοντας ότι «το Φυσικό Αέριο μας προσφέρει πολλές δυνατότητες και ευκαιρίες, αν το αξιοποιήσουμε σωστά και έξυπνα». Την ίδια ώρα ωστόσο, «είναι απαραίτητο να εξυγιάνουμε τα δημόσια οικονομικά μας» και «να εκλογικεύσουμε τις δαπάνες μας». 

Ο κ. Λιλλήκας είπε ακόμη ότι η Κυβέρνηση φέρει «γι’ αυτή  την τραγική εξέλιξη (…) γιατί με την αναποφασιστικότητα και την αναβλητικότητα της δεν πήρε έγκαιρα τα αναγκαία μέτρα για να προστατεύσει την Κυπριακή οικονομία και την κοινωνική συνοχή». Πρόσθεσε ότι «ευθύνες φέρουν και εκείνοι που με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους για περιορισμό του παρεμβατικού και ελεγκτικού ρόλου του κράτους επέτρεψαν τις καταχρήσεις που όλοι βιώσαμε».

Για το Κυπριακό, ο υποψήφιος Πρόεδρος ανέφερε ότι «στις εκλογές αυτές οι πολίτες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε τρείς υποψήφιους αλλά δύο πολιτικές» και επισήμανε ότι «η λύση πρέπει να ανατρέπει τα κατοχικά δεδομένα και όχι να εμπνέεται από αυτά». Ανέφερε επίσης ότι «και εμείς απορρίπτουμε κάθε μορφή διχοτόμησης: συγκεκαλυμμένη ή μή. Είναι επικίνδυνη γιατί προσφέρει στην Τουρκία τη δυνατότητα μαζικού εποικισμού».   

•    Τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσφώνησε ο πρόεδρος του Αχιλλέα Καϊμακλίου Μαρίνος Μουσιούττας. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απεύθυνε ο πρώην κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Ανδρέας Αγγελίδης. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας, ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο πρώην βουλευτής του ΑΚΕΛ Κυριάκος Τυρίμος, ο πρόεδρος της Αδούλωτης Κερύνειας Κλεάνθης Σολέας και ο πρόεδρος της Κίνησης για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο Πάνος Ιωαννίδης

Comments

Popular posts from this blog

Εξερράγη iPhone στην τσέπη ανήλικης μαθήτριας

Ο «κρυφός» αρραβώνας του Johnny Depp και το μονόπετρο στο χέρι της Amber Ηeard

Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΙΑΤΙΚΗ ΜΑΓΕΙΑ ΣΤΙΣ ΒΙΤΡΙΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΡΙΣΙΟΥ